Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verschil moet er zijn blijkbaar?

De vechtpartij die eenzijdig en wel ontstond bij de kerkgangers in zowel Urk als Krimpen geven een heel nare bijsmaak, want weet je, bij demonstraties in Den Haag bijvoorbeeld, worden mensen meteen opgepakt en niet zachtzinnig ook! Of ze nou met stenen gooien of gewoon als omstander staan doet niet zozeer ter zake, feit is dat er meteen wordt ingegrepen en dan komt de vraag: waarom de mannen die zich asociaal gedroegen niet meteen in de boeien geslagen werden.

Net als de man die gewoon een journalist omver reed, zonder te remmen ook nog. Een peuk in z’n gezicht, rokend uit de auto komend waar nog een kind in zat ook, niet alleen is dat laatste hem stevig aan te rekenen, maar het feit dat ie buiten de auto nog even stevig uithaalde naar de reporter: slaat werkelijk alles! Als zelfs een agent duidelijk in dienst te zien aan zijn outfit daar geen actie op onderneemt dan vraag je jezelf toch echt af waarom er niet meteen is ingegrepen?

Zou de sterke arm opgezien hebben tegen het formaat van de kerel, want een kleintje was het niet! Het schoppen, trappen en slaan dat alleen door de kerkgangers is gedaan is wel zo walgelijk maar erger is dat je daar op zondag als gelovige mee wegkomt? Oké, dat je op maandag wordt opgepakt is wel weer prima, maar dit had meteen gedaan moeten worden. Zoiets noemen ze toch een ‘heterdaadje’ en is er geen mooier moment om iemand in de kraag te vatten dan juist op het moment suprême?

Wat er vervolgens helemaal niet in kan is: buiten los gaan en vervolgens in de kerkbank handen samen, ogen dicht en bidden maar, terwijl je een kort poosje ervoor iemand bijna onder de zoden hebt gereden? Wat is er loos als je tot een dergelijk geloof bekeerd bent, wat mankeer je wanneer je zoveel agressie ten toon spreidt, is dat geloof? Nog helemaal los van het feit dat men met veel teveel mensen zonder mondkapje ook nog in de kerk zit! Wat mankeer je als je de reden opgeeft: geestelijk voedsel nodig te hebben, dit als argument te gebruiken om met honderden mensen op een kluitje te gaan zitten en dat ook nog in een gemeente waar de besmettingen heel erg hoog zijn?

Wat is dat voor geloof dat pretendeert dat alles Gods wil is, dat men volgens de bijbel leeft, dat men de zondagsrust hanteert? Het is nooit Gods wil om mensen te trappen, omver te rijden, aan te vallen, tevens is het nooit in de bijbel voortgekomen dat men de hand aan een ander mag slaan en al helemaal niet aan een ander die op dat moment zijn werk doet? Waar nog bij komt dat er een opmerking gemaakt werd door iemand met losse handen: dat ie niet wilde dat de verslaggever zou werken op zondag? Maar diezelfde mensen schromen niet om als zich een probleem voordoet de hulpdiensten te bellen, alsof die niet hoeven te werken?

Maar ja, dat is eigen gewin hè. Het stuit me tegen de borst dat met name dit geloof schijt heeft aan regels, lak heeft aan welke vorm van sociaal gedrag want zeg nou zelf: wie verzint het om deze actie niet meteen te bestraffen? Het is buiten proporties en meer dan walgelijk en ik hoop, en velen met mij, dat deze idioten een mooie en goeie straf niet ontlopen, want niet alleen is dit een heterdaadje, het is een aanslag op de menselijkheid op de beroepen van mensen die niet het genoegen hebben zondag vrij te zijn, behalve die agent misschien want die deed immers niks! Het nieuws haalde het buitenland ook en dat geeft wel aan dat wij als Nederlanders weer mooi op de kaart staan.

Het geloof zakt naar het nulpunt, zeker dit geloof want als “gelovige“ kun je op zondag je gang gaan, oppakken gebeurt dan de dag erna wel. Bah!

Schrijver: An Terlouw, 29 maart 2021


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 1 stemmen 134Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)