Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het kan anders ook!

Politiek is niet mijn ding, niet zo gek als je bedenkt dat ze elkaar daar het vuur aan de schenen leggen, het leven zuur maken en elkaar over straat slepen! Nee, politiek is niet mijn ding. Dat er een groep mensen is die dat wel kan, is mooi want dan hoef ik daar niks over te pennen, of tikken in dit geval, daar zijn collega schrijvers veel beter in dan mijn persoontje. Dat dus. Mijn schrijfsels gaan over Jan met de pet (of zonder pet kan ook), mijn getik gaat bijvoorbeeld over: we lopen vanmorgen in Dirk, het is niet alleen druk, ook de looppaden staan vol met spullen die het vak nog in moeten dus niet zo raar!

Al groetend naar diverse bekende personen laad ik mijn kar vol, nou ja, vol is een groot woord: ik doe de spullen in de kar die we nodig hebben, dit dus. Slinks figuren ontwijkend die in mijn comfortzone komen natuurlijk. In vak drie, bijna aan het einde van het terugkerende gedoe dat boodschappen doen heet, staat een ouder paar, oh ja we zijn zelf ook niet jong natuurlijk maar deze mensen zijn ietsje ouder. Daar hou je rekening mee met passeren vanzelf. De vrouw lacht, schuift haar kar opzij en gebaart naar haar eega, dat ie even opzij moet. Een glunderend gezicht blikt naar me en zegt: ik zag u niet, nee nogal wakker, hij lag temet in het vak, op advies van zijn vrouw. Dan zie ik haar hand en zeg: oh hoe komt dat nou? Dat heeft hij gedaan, gebaart ze naar manlief, die naar me lacht vanachter zijn mondmasker. Ik zeg: meen je dat nou?

Beiden schieten in de lach en dan zegt hij: dat doet ze altijd, ik krijg de schuld terwijl ze zelf gevallen is...,,zo doen we dat altijd. Ik schiet in de lach bij het horen van de mij bekende opmerking: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Dat klopt als een bus, ook wij zien altijd wel ergens de humor van in en ik vertel het verhaal van meneer T, die decennia geleden aan zijn gezicht moest worden “gelift“ omdat hij zijn lenzen verloor, gewoon omdat zijn oogleden zo vreselijk lang geworden waren. Na de operatie die niet bepaald klein te noemen was, kwam ie thuis en was werkelijk rijp voor een blijf van m’n lijf huis! Bont en blauw z’n hele gezicht. Van mij mocht ie dus echt niet naar buiten om de hond uit te laten, want stel je voor...,tot ie op een goed moment met de hond de vlucht neemt....hij moest eruit, was later het excuus...

Wat er buiten gebeurde was: dat hij een buurvrouw tegen kwam die zich rotschrok van zijn toegetakelde gezicht en met een stomverbaasd: wat is er met jou gebeurd, zegt hij dus: ruzie met An gehad.....zonder toelichting...dagen erna ontweek de buurvrouw me, liep met een boog om me heen ook nog en ik was me van geen kwaad bewust? Man en vrouw hangen over het wagentje heen, zoiets zou ons ook overkomen, want echt: een dan niet gelachen is...,juist, een dag niet geleefd!
We lopen naar de kassa en ik zeg als alles is afgerekend, ik loop even naar de Wibra, kijken of ik erin mag! Eega bergt de boodschappen op en ik sta bij de winkel netjes te wachten tot een medewerkster me te woord kan staan. Ik vraag haar: moet ik nou echt eerst bellen of zou ik naar binnen mogen?

Ze zien me daar vaak zat en zij zegt: mag ik uw naam!? Jemig, ik heet drie keer hetzelfde want dat blijft een dingetje, proberen je verstaanbaar te maken met een mondkapje voor, ze zegt, achterom kijkend, ik schrijf je naam op, kom maar! Dat is mazzel, dus ik trek een sprint naar het rek waar ik zijn moet en zie niet wat er achter me gebeurde. Dat zag eega wel want: als ik ruim binnen ben, komt er een dame de winkel ingelopen die wordt teruggeroepen: heeft u een afspraak? Nee dus, mevrouw kon vertrekken! Vervelend! Ja natuurlijk wel, maar de tegenwoordige tijd maakt dat mensen op hun hoede zijn, op hun qui vive zeg maar! Ik sjees naar de kassa, bedank de medewerkster nog even snel en stap buiten! Zolang men zich fatsoenlijk opstelt, doet de ander dat ook....wauw, schuilt er nou toch een politicus in me?

... Zo anders ...

Schrijver: An Terlouw, 30 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 6 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)