Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Als de geschiedenis zich herhaalt

Als we denken dat de affaire met Pieter er eentje zou zijn die uniek te noemen is dan komen we met zijn allen toch aardig bedrogen uit want hij blijkt helemaal niet alleen te staan in een dergelijke situatie! Oh wel als het gaat om het “uitkomen van het verhaal”, want dat is Rita niet overkomen in 2007! Niks hoor, die werd door Mark te slim bevonden en kreeg middels berichtjes die niks lijken op het gedoe van Pieter en dat hebben we allemaal kunnen lezen! Toch is het een zaak waar een goor luchtje aan zit, aan de hele affaire bedoel ik dan.

Je hoeft geen detective te zijn om te bedenken waarom in 2007 Rita een burgemeesterschap kreeg aangeboden, in Rotterdam ook nog en al is het een poos geleden, zoiets komt bovendrijven als de tijd er rijp voor is. Politiek is een vreemd ding, een naar ding ook want het is wel onze eigen schuld natuurlijk dat (waar ik dus niet op gestemd heb) dat Mark nog steeds, zij het met zeep aan zijn schoenen, nog steeds zit waar ie zit, met een motie van afkeuring maar hij zit er nog! Toch zitten er angels aan het debat, want: hoe kwam Baudet er ineens op te vragen: of Mark zijn papieren in het kamertje had gehaald?

Ook hij wist vooruit al dat dit niet het geval was. Maar hoe wist hij dat? Begint het geduvel al als ze het een zetel in beslag hebben genomen? Terug te komen op Rita die bedankte voor de eer, burgemeester te worden, is het dus zeker niet iets van nu en zo zoetjesaan gaan we ons afvragen hoeveel zaken niet net op de foto gezet worden, hoeveel notities er rouleren waar we helemaal niks van afweten?
Kijk, Mark heeft het lastig in deze pandemie tijd, zoveel is zeker, Mark heeft het niet makkelijk dat zeer zeker niet maar het gaat er bij mij niet in dat: je geen herinnering hebt aan een gesprek van die week, het kan er bij mij al helemaal niet in dat ook de twee dames daar een bar slecht geheugen op hebben, echter, terugdenkend aan de zaak rondom Rita zeg ik nu: er spelen veel rare stinkende zaakjes en als de politiek transparant moet zijn, vraag ik me toch af wanneer de ramen gezeemd worden?

Zodat we kunnen zien, misschien horen wat er speelt? Achterkamertjes politiek mag niet over de ruggen gaan van goed willende mensen en ik denk stiekem dat het beter is Mark weg te sturen, immers in zijn positie kun je niet terug blijven vallen op: ik heb er geen herinnering aan!

Schrijver: An Terlouw, 4 april 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.4 met 5 stemmen 199Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
8 april 2021
Karel, dank voor je uitgebreide reactie en inderdaad politiek is niet mijn ding maar het kan zomaar gebeuren dat er acties plaats vinden die wel aandacht krijgen en waar ik dan wel over schrijf. Wat niet wil zeggen dat ik me ombuig naar politiek, zeker niet. Als gezegd, bij sommige dingen kun je er beter iets over schrijven....
Naam:
Karel Jong
Datum:
8 april 2021
Eerdere, luide bezweringen op deze site van An Terlouw om niet over politiek te schrijven, blijken wellicht stoerder gedaan dan gewenst. An wenste het onderwerp politiek niet zo lang geleden louter aan collega schrijvers over te laten. Dat klonk stoerder dan gewenst, neem ik nu maar aan. Omdat in deze bijdrage toch geprobeerd wordt de politiek te beschrijven. Waarschijnlijk- zoals An het zelf noemt- vanuit de visie van 'Jan Met De Pet' of juist bedoeld voor deze pettendragers? Hoezeer ik de menselijke verhalen van Terlouw ook vaak kan waarderen, zit in dit 'verhaal' (is dit wel een verhaal?) weinig toegevoegde waarde, als ik dat zo mag stellen. Althans geen werkelijk eigen visie op wat al heel vaak beschreven is de laatste weken. Uiteraard kunnen de lezers daar geheel anders over denken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)