Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Versoepelen?

Natuurlijk hebben we er genoeg van, alle opgelegde regels, maatregelen, verboden en wat dies meer zij. Natuurlijk hebben we er tabak van geen kinderen en kleinkinderen te mogen zien. Natuurlijk is het ellendig te weten dat je ‘s avonds na een bepaalde tijd binnen moet blijven, oh ik begrijp het allemaal heel goed! Dat regels er zijn om op te volgen, na te leven, ik snap het zo goed. Dat we geleefd worden in plaats van het feit dat: we leven? We worden geleefd door de regels en opgelegde maatregelen en wetten, die rap uit de grond gestampt worden. Maar: het is niet anders, we moeten ermee dealen zeg maar.

Hoe groot is mijn verbazing wanneer er ineens gesproken wordt over versoepelen. Ineens vliegen de geruchten door het gehele land dat diverse maatregelen versoepeld gaan worden. Op zich heel fijn natuurlijk als dat terecht zou zijn want: de besmettingen vieren hoogtij, de ziekenhuizen liggen vol, de huisartsen rijden zich een slag in de rondte om alle besmette patiënten in de wijk af te rijden! Versoepelen! Om mensen tevreden te houden?

Dus het maakt niet uit dat je ziek wordt, het doet er niet toe dat de besmettingen nog steeds met een bloedgang oplopen? Kom op zeg, waardeloos die maatregelen, knudde die klok, shit om de kids niet te mogen zien, maar: de boel versoepelen terwijl de duivel op je staat te wachten! Waar zit het verstand, waar zit het idee verscholen dat het personeel in de ziekenhuizen teveel op hun bord kregen en krijgen?

Doet dat er nu ineens niet meer toe? Dat bepaalde zaken open kunnen, dat juich ik alleen maar toe. Alle horecazaken hadden immers hun zaakjes goed op orde, maar de boel zover open gooien dat geen enkel ziekenhuis meer in staat is te functioneren, dat de gewone dingen niet meer kunnen: gaat me te ver! Waar nog bij komt dat er ongekend veel open gaat maar, dat er nog steeds maar één persoon extra bij je naar binnen mag, terwijl er afgelopen week in Amsterdam een bruiloft gevierd werd waar een slordige 150 man bij elkaar stond, zonder mondkapje, en duidelijk iets teveel mensen?

Natuurlijk zijn we het zat maar wetende dat mijn kinderen nu besmet zijn, verplicht in quarantaine zitten ook nog, het virus nog steeds voor volle ziekenhuizen zorgt, denk ik bij mezelf: maatregelen versoepelen omdat mensen het zat zijn? Word wakker! Sterftecijfer in omliggende landen schieten als een raket omhoog, de getallen in ons land liegen er ook niet om en we zitten nu al zolang “vast“ dat een paar maanden extra er ook niet meer toe doen!

Wachten tot een groot deel is ingeënt zou een logische stap zijn, maar blijkbaar ben ik de enige die er zo over denkt! Ik zeg: versoepelen, NEE! Doe de horeca open maar hou het daarbij.

Schrijver: An Terlouw, 10 april 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 77Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
10 april 2021
Niks mis met het noteren van een opvatting. Maar is dit een 'verhaal'? Mogelijk heb ik daar een verkeerd idee over. Volgens mij is dit meer een mening/commentaar. Ik weet niet hoe anderen erover denken. Maar wat is dan een 'verhaal'? Afijn, mogelijk moet ik niet zo moeilijk doen, dat kan heel goed.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)