Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vervolg middeltjes en toebehoren

En wat te bedenken wat er allemaal aan goederen in schappen ligt aan sponzen, grote en kleine, schuursponzen, ook in allerlei maten, schuur lapjes, schuur weet ik veel, overlopend naar de ontelbare sopdoekjes, de doekjes voor op het aanrecht, wat je zomaar een 1000 en 1 dingen doekje zou kunnen noemen, dan de doekjes die men pakt voor bijvoorbeeld de slaapkamer een vochtige doek te laten zien, de doekjes die gebruikt worden om de laatste druppels op te vangen als het ware. De ontelbare talloze doeken die je pakt, neen, die iedereen pakt omdat we in een zogenaamde doekjes maatschappij zitten! Echte dweilen zie je niet veel meer, wat je wel ziet is een emmer met een bijbehorende steel, waarvoor je weer een apart doekje nodig hebt die dan weer vastgemaakt kan worden zodat ermee gedweild kan worden, alhoewel je het geen dweilen kunt noemen, het is eerder de vloer “ doeken” dus, niet te verwarren met ‘op’doeken want dat is natuurlijk iets heel anders.

Nou weet iedereen dat een zogenaamde vaatdoek, je weet wel, dat ding dat vormeloze vochtige geval op het aanrecht door Jan en alleman gebruikt wordt, moet je mee oppassen ook nog want soms ligt daar dan ineens geen geel, of roze doekje, neen, het is bruin, alsof er schoenen mee gepoetst zijn. Als je dan zegt: wat is er in vredesnaam gebeurd met dat doekje en het antwoord is: oh ja, heb ik even gebruikt, je dat doekje dus met twee vingers beet pakt en het in de vuilnisbak gooit want geen mens wil zoiets nog in zijn handen hebben natuurlijk.

De soms tot op de bijna- laatste draad versleten doekjes worden hier als allerlaatste nog gebruikt om buiten als het balkon een beurt krijgt de laatste vezels achter te laten en weet je, we hebben ze allemaal, we gebruiken ze ook allemaal, terwijl ooit sprake was in een huishouden van een simpel doekje, een net zo simpele dweil, al dan niet met gaten, want: hoe meer gaten, hoe beter dat ding dus werkte dat is een ding wat zeker is.

Nu heb je voor alles in huis een ander doekje nodig, tenminste zo meld men en zeer zeker nu is hygiëne een pre ook nog, maar je kunt ook overdrijven natuurlijk en dan bedoel ik geen drijven, want dan heb je nooit genoeg doekjes als het op dweilen aankomt. Geloof mij maar

... De huishouddoekjes ...

Schrijver: An Terlouw, 22 mei 2021


Geplaatst in de categorie: economie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 179Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)