Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Theezakjesvragen

U kent het merk thee vast wel Pickwick, het merk dat ik gewoonlijk niet koop. Zelf koop ik meestal gewoon thee van het merk Gwoon. Gewoon omdat het veel goedkoper is ‘en thee is thee nietwaar. Een enkele keer als het soort wat ik wil, niet op voorraad is, wijk ik uit naar het luxe Pickwick assortiment.
Het onderscheidende van de Pickwick theezakje zit hem in de ‘diepzinnige’ vraagjes die een ingehuurd reclamebureau bedenkt om op de labeltjes te zetten. Van die vraagjes waar je wakker van ligt en bedoeld om je hersentjes te stimuleren. Vandaar dat de thee zo veel duurder is, maar echt niet beter smaakt.

Grapje natuurlijk, dat van die vraagjes.
Wat moet ik met een vraag als ‘wat zou jij meenemen naar Mars’ of ‘welk beroep zou je voor een dag willen doen’, zetten hopelijk de mensen niet echt aan tot brainstormen.

Toch kreeg ik een simpele open vraag onder ogen waar ik even over nadacht. De vraag die op het bewuste labeltje stond was:
‘Wat is liefde voor jou?’
Ja, wat is liefde voor mij als je al meer dan 30 jaar bij dezelfde partner bent? Plotseling schoot me het beeld te binnen van een oplevende vulkaan dat ik kort geleden op tv had gezien. Verdorie - dat is het! Hij laat zich af en toe horen en soms loopt de hete magma de berg af en die vormt door de gestolde lava nieuw land - een nieuwe impuls. Het vuur blijkt nog wel degelijk aanwezig. Over het algemeen houdt de vulkaan zich rustig, maar het vuur is nog heet genoeg om zo af en toe op te laaien.

Dat is liefde voor ons en daar ben ik blij mee.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 23 mei 2021


Geplaatst in de categorie: emoties

5.0 met 1 stemmen 107Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
24 mei 2021
Email:
hmessielive.nl
Mooie vergelijking. De vulkaan kan een lange tijd zwijgen, schijnbaar dood. Maar het vuur blijft er toch in. Zo kan liefde ook een hele tijd ogenschijnlijk bekoelen of zelfs zwijgen, ineens weer oplaaien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)