Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het leven is onvoorspelbaar

Zo lag ik gisteren in bed het laatste stukje van Winston te kijken met het programma "rij je met me mee", dacht ik dat de naam was, al doet de naam niet zoveel ter zake. Ik viel midden in het verhaal van Linda, die ogenschijnlijk gezond en vitaal maar vooral positief in beeld was, een prachtig mens die al heel wat voor haar kiezen had gehad. Ze werd verwend op een mooie wijze, het hoe en waarom kreeg ik, vanwege het te late inschakelen, niet helemaal mee, maar één van de laatste vragen die Winston haar stelde was: "wat zou je nu nog graag willen doen?" Het antwoord kwam snel: de oudjaarswisseling meemaken en zei ze: ik word 21 juni 50 jaar, dat zou toch wel erg leuk zijn….

Winston reageerde erop door te zeggen dat hij haar erg positief en vrolijk vond los van het feit dat ze er heel goed uitzag en dat was ook zo. Ik bleef kijken en toen ze eenmaal bij haarzelf thuis voor de deur werd afgezet, had ze een cadeautje voor hem, een boek door haarzelf geschreven, getiteld: Loslaten. Of ze er een opdracht in wilde schrijven en ook dat deed ze. Linda liep naar de voordeur, een hand of knuffel geven kon niet, omdat het natuurlijk de goden verzoeken is om dit te doen, al was dit vorig jaar al opgenomen, bleek later. Winston zwaaide, Linda zwaaide terug en het programma was bijna afgelopen. Net op het moment dat ik even afgeleid ben, zie ik de aftiteling: Linda is 20 december 2020 overleden!

De boodschap die ze bij leven aan ons allen gaf was: stel niet uit wat je nog wilt doen, doe het meteen want je weet niet hoeveel tijd je hebt en weet je, dat is ook zo. Niemand weet hoe lang we hebben, geen mens weet wat hem of haar overkomt, maar ook Linda had nog wensen, die niet meer in te lossen waren.

Pluk de dag, elke dag is er eentje…

... Televisie ...

Schrijver: An Terlouw, 8 juni 2021


Geplaatst in de categorie: tijd

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 186Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)