Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De alsmaar wuivende pluisjes

Jawel, de eerste werden gesignaleerd en krap een week later ging de boel los en met die boel bedoel ik dat de populieren die hier staan, een stuk of tien dacht ik ( uit mijn hoofd) hun pluizen gingen verliezen. Nou is verliezen nooit leuk, zeker niet als je daar ook al niet tegen kan maar in dit geval worden we hier hartstikke knetter van die talloze pluizen. De bomen, populieren geloof ik ( ik ben niet zo’n bomen kenner, wel een pluizen fenomeen) laten vanaf de maand mei ( jawel als ook de vogels een ei leggen) iets van zaad vallen, wat dan weer geen zaad is, want ook daar zijn de meningen over verdeeld, wat als het ware vast zit aan iets van pluizen!

Met een beetje wind, dwarrelt het Frank en vrij door de lucht om juist daar neer te komen waar je het niet wilt, bijvoorbeeld in je koffie als je dat op het balkon zit te drinken, maar ook: zodra je de hordeur open doet, de boel naar binnen waait! Ook leuk. De grasmat op het balkon wordt door de trouwe hulp telkens weer groen gemaakt want steevast als ze hier komt in de pluizen-periode is die mat dus wit, wit van de pluizen. Oh ik hou van bomen, vind ze schitterend, ze zijn nodig en ze telen wierig, groeien boven het flatgebouw uit dus ze doen het goed en echt het groen is ook nog eens mooi en afwisselend, maar die pluizen hè, alsof vrouw Holle voor de halve stad bezig is om eventueel kussens te kunnen vullen, of: als het dus echt sneeuw zou zijn, denk ik zomaar dat hier een aantal sneeuw poppen zouden staan!

Een forse regen- wind en stormbui, neemt iets van de narigheid mee, maar veel van die dingen zijn net als de bomen bestand tegen het weersgeweld, dus we zitten er nog wel even mee….ach nog een paar weken, dan aftellen naar de herfst want: dan vallen de blaadjes weer….,

... De pluizen van de populieren ...

Schrijver: An Terlouw, 18 juni 2021


Geplaatst in de categorie: natuur

2.9 met 10 stemmen 173Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
20 juni 2021
Han, het is een sneeuwstorm van ongekende omvang en natuurlijk heb je daar last van wat niet wegneemt dat het een heel apart gezicht is, maar als het zo warm is, de boel dus open staat ben je echt niet blij. Wel liet ik me vertellen dat mensen met hooikoorts hier dus geen last van hebben? De klachten komen niet van de pluizen maar van zaden die van andere planten en bomen komen net als van het gras! Afijn, we zijn er voor nu, na de forse wind voor dit jaar weer vanaf.
Naam:
Han Messie
Datum:
20 juni 2021
Email:
hmessielive.nl
Pluisjes... Als jij er last van hebt, An, is dat zeer te betreuren.
Zelf vind ik het best een lollig gezicht en verder doet het me niets.
Maar jammer genoeg heeft mijn vrouw wel erge last van hooikoorts.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)