Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Plastic rietjes zijn verboden!

En daar schuilt dan meteen een groter probleem aan vast want, dat plastic een heel groot probleem geworden is, vooral in bijvoorbeeld de oceaan, de Noordzee of sowieso in het dagelijkse afval, dat begrijpt iedereen, ja toch? Plastic flessen, doppen, plastic limonade flesjes waar ze nu dan ook statiegeld op willen gaan heffen, ik snap het allemaal, eerlijk waar. Maar wat er wat minder makkelijk in gaat is het volgende: er is voor kinderen ( ik beken het zelf ook te drinken) zo heel erg makkelijk van die super handige kleine pakjes limonade in de handel ( lees verkoop) en je hebt er een ongekende keuze in.

Limonade, fristie, chocolademelk, kortom keuze genoeg. Geweldig die dingen en het bemoedigd (e) mij er in elk geval ook toe om zo’n pakje wat sneller te pakken als een glas water bijvoorbeeld, maar de pakjes zijn tegenwoordig dus niet meer te krijgen in huize T want, ze hebben de rietjes vervangen door papieren dingen, waarvan, zodra je het topje in je mond hebt je al denkt: wat heb ik nou aan m’n lip hangen, dat dus! Waar nog bijkomt dat: het papieren rietje dus aan het pakje drinken vast zit in een plastic omhulsel?

Snap je het nog? Ik namelijk niet want, je haalt het plastic rietje er wel uit, maar de verpakking van plastic dus niet? Komt er een nieuwsflits binnen, een ukkie kreeg dus ook een pakje drinken, jaja, met zo’n zelfde papieren rietje en het kind stikte haast, omdat er een stuk papier in haar keel zat! We doen ons best om de troep te minderen, plastic soep te weren, maar denken niet echt na over - hoe we dat het beste kunnen doen blijkbaar!

De beste oplossing is in deze: koop een fles limonade en vul een glas of beker, heb je dat niet voorhanden let dan in vredesnaam op aan wie je zo’n pakje geeft, want dieren redden is 1 ding, maar kinderen laten stikken is geen optie. Waarbij ik nog even aan wil halen dat Mac, ook wel eens aan de slag kan gaan om de bakjes van een ander materiaal te gaan gebruiken, want die worden dus echt overal neergegooid! Ik zou gewoon de rietjes van plastic laten en wat extra opvoeding qua opruimen kan in deze geen kwaad!

... Plastic ...

Schrijver: An Terlouw, 31 juli 2021


Geplaatst in de categorie: milieu

3.4 met 7 stemmen 371Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)