Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zeg het met ‘ scherp ‘

Communiceren is een waarachtig groot goed aan het worden in de huidige maatschappij en als er al eens iets gezegd wordt, gaat dit heel vaak gepaard met krachttermen die er niet om liegen alle acties ten spijt dat er “ toch echt iets gedaan moet worden aan de uitspraken” van met name de jeugd, maar zeg ik dan: de oudere garde mag hier best een voorbeeld aan nemen, want amper twee weken geleden was er iemand die het nodig vond over straat te roepen: dat ze last van de K kleedjes! Ik bedoel maar, het ging hier om een oudere dame, dus een zeer net voorbeeld. Ik kom hierop omdat blijkbaar communiceren ( wat als woord verdacht veel lijkt op ‘ communie’ ) niet meer op een gewone manier schijnt te lukken?

Wat wel heel gemakkelijk afgaat is praten met wapens, scherpe voorwerpen, gebroken flessen en meer van die krankzinnige dingen, laat ik dan vooral niet vergeten dat er ook met het grootste gemak straattegels worden gegooid, als het ware om: de scheldwoorden nog meer kracht bij te zetten? Dat is het natuurlijk. Men sloopt graag andermans spullen, kijkt niet wat er voor schade valt en nog minder naar de mensen die geraakt worden want: de woorden komen via steken, tegels, keien, glasscherven, kogels wel op een hele andere manier naar binnen dan dat wij ooit dachten het af te kunnen doen met praten.

Nu is de ene persoon de andere niet en zal het praten de ene persoon beter af gaan dan de ander, maar je moet er toch niet aan denken dat we met zijn allen alleen nog communiceren, zoals hierboven beschreven? Je wilt er toch niet aan denken dat: we alleen nog een gesprek aan kunnen gaan, met een mes in de ene- een glasscherf in de andere hand? Nee toch! Ik vraag me af. Ligt het aan mij, dat mensen de vuisten opsteken, voor ze de helpende hand gebruiken? Ligt het aan mij dat: ik geweld verafschuw, net als het gooien van de diverse ziektes als je de vocabulaire kracht bij wilt zetten.

Alles gebeurd met een reden, maar ik vraag me af….welke reden?

... Scherpe acties ...

Schrijver: An Terlouw, 2 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: geweld

3.7 met 3 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)