Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stel, dat ik rechter mocht zijn, voor één dagje maar

Een stille wens, een stiekeme wens ook nog want: wat zou ik graag een dag Rechter willen zijn, nee geen linkse natuurlijk maar een echte rechter zo eentje met de hamer op het blokje en met allerlei geboefte voor zich…,slechts voor één dag, alhoewel als het me zou bevallen, wil ik ook wel bijtekenen als het ware. Maar nu gaat het over het immense gemak waarmee die dwazen in Urk wegkomen met de diverse aanvallen op een presentator van een tv-programma. Iedereen heeft de beelden gezien, die wanstaltige beelden van schoppen, duwen en als klap op de vuurpijl, ( nee geen echte natuurlijk), het recht afrijden op een voetganger, diezelfde presentator die omver gereden werd. Laat ik nou denken dat zoiets valt onder de noemer: poging tot doodslag, op zijn minst dan toch, want de hufter deed het nog met opzet ook.

Dan volgt vandaag de uitspraak, 80 uur taakstraf, jawel, meneer (hufter) mag 80 uur een taak gaan uitvoeren, waarschijnlijk eentje die overeenkomt met zijn geloof! Het is toch onvoorstelbaar dat mensen wegkomen met een taakstraf terwijl dit in geen verhouding staat tot de daad die hij verrichtte! Wat zou ik graag op de stoel van de rechter hebben gezeten, wat zou ik graag gezegd hebben, meneer (hufter, maar dat mag een rechter niet zeggen, ik wel) omdat u een leven probeerde te nemen, gaat u een straf uitzitten van zes maanden, wat zeg ik, zes? Nee hoor, dat wordt gewoon twee jaar!

Ik weet dat dit een makkie is, want niet alleen komt dit ten goede aan de maatschappij, maar weet je, zodra er nu dus iets loos is bij die kerk in Urk, lijkt het me wijs, deze persoon te mijden want die heeft niet eens een lontje! Zeer gevaarlijk dit sujet. Oh als ik toch een mooie straf had mogen bepalen, dan was er iets heel anders uit gekomen dan wat die drie idioten nu hebben gekregen schoppen en duwen, een man achterna zitten en vervolgens alleen maar: taakstraffen te krijgen.
Zo makkelijk is het nu, om idiote dingen uit te halen en als het ware beloond te worden met een taakstraf! Het zou verboden moeten worden!

Slechts één dag had ik daar willen zitten want dit klopt niet, hoort niet en is veel te min en te weinig voor de daden die worden uitgevreten! Bah

... Taakstraffen voor mishandeling ...

Schrijver: An Terlouw, 3 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: geweld

3.0 met 9 stemmen 153Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
4 augustus 2021
Han, het is toch te bar voor woorden? En ik hoorde dat die knuppel nog in hoger beroep wil gaan ook! Het is meer dan erg, de straffen zijn een lachertje en staan absoluut niet in verhouding tot de daad. Zo maak je alleen maar meer misdaden lonend als het ware want dit is gewoon absurd.
Naam:
Han Messie
Datum:
3 augustus 2021
Email:
hmessielive.nl
An, wat je toch het recht naar voren haalt. Ja, het doet ook mijn bloed koken als ik zie hoe bespottelijk licht zware misdaden worden gestraft.
Mag ik ervoor uitkomen dat ik de twee jaar, die jij noemt nog aan de lichte kant vind? Acht tot tien jaar zou ik redelijk vinden. Twee moorden twintig tot vijfentwintig jaar en drie moorden voor het hele leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)