Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Als ik rechter mocht zijn voor 1 dag, deel 2

Wanneer je, net als ik verhalen deelt op social media, komen de reacties niet binnen op de site waar ik op schrijf, maar men leest- en reageert wel en juist die reacties zorgen ervoor dat ik een deel twee maak want: mensen zijn boos, verbolgen, kwaad vanwege de opgelegde taakstraffen die de mishandelaars kregen opgelegd van de rechter. Taakstraffen die kunnen variëren van: meehelpen in een verzorgingstehuis ( niks mis mee) tot blaadjes prikken of parkeerplaatsen vegen, maar ik denk even terug aan een twintigtal jaren geleden, toen een uit de kluiten gewassen puber een taakstraf opgelegd kreeg?

Hij moest mee met de mensen van de vuilophaaldienst en oh, daar sta ik dan wel achter want 1 ding is zeker, die mensen werken als de besten, zweten als otters, slepen zich te barsten en werken , jawel werken voor de kost. Geen lullig baantje dus maar: ik had het al over een opgeschoten puber, van een jaar of 15, die dus mee moest draaien voor een aantal uren, de hoeveelheid weet ik niet meer, maar is ook eigenlijk niet belangrijk, net zomin als wat ie had uitgevreten, want ook daar moet ik het antwoord op schuldig blijven…

In die tijd was het ‘t gebruik dat men gezamenlijk ging eten de meegenomen boterhammen werden opgegeten en je zou denken dat die puber wel mee zou gaan naar die kantine, maar niks hoor, het geval bleef buiten, op zich niks mis mee, ware het niet dat ie niks te eten bij zich had, want daar kwamen de mannen veel later pas achter? Op dag drie van de straf, zit ie opnieuw aan de waterkant als de pauze om is en wordt er geroepen dat: ze weer op pad gaan! Het antwoord van die gast was: je bekijkt het maar, ik kap ermee! Stond op en liep de andere kant op met de opmerking, dit is geen werk voor mij, je zoekt maar een ander slachtoffer.

Slachtoffer? Hij voelde zich slachtoffer, terwijl voor het gemak even vergeten was, waarom hij daar precies liep? Als op die leeftijd je al te maken hebt met ontsporing, dan is een taakstraf er eentje die dus op deze manier wordt uitgevoerd. Als die knul zich gewoon gedragen had, was er niks loos geweest, had ie zo de tijd vol kunnen maken, maar nee, het was te min. En kom niet aan met verhalen van: hij zal het thuis wel moeilijk hebben, want daar trap ik niet ( meer ) in!

Als de volwassenen van nu, het voorbeeld geven zoals die hufter in Urk en de misstanden die nu plaats vinden, is het niet raar dat de jeugd ontspoort maar om daar bij beide partijen alleen maar voor taakstraf te gaan, is te bar voor woorden! Met angst en beven zie ik de uitspraak tegemoet van de afgelopen moorden die gepleegd zijn! Mallorca, Rotterdam ect. Echt, geef me een toga en ze komen niet meer op straat!

... Rechter deel 2 ...

Schrijver: An Terlouw, 4 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: geweld

3.3 met 7 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)