Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zelden zag ik zoveel overeenkomsten

Niet vaak kijk ik naar de televisie maar nu zegt manlief gisteren: de Ark van Noach komt vanavond, hij duurt wel tot over elf uur? Als ik het voorstukje zie zeg ik, joh die wil ik graag kijken, dan zorgen we er in de reclame voor dat we startklaar zijn? Zo gezegd, zo gedaan en het was een wereldfilm, zo eentje waar je dus echt geboeid naar blijft kijken en ineens zie ik de diverse overeenkomsten met de huidige tijd! Niet alleen wat vechten, oorlogen en ziektes betreft, nee, ook over de zondvloed en meer van die narigheid.

Nou zullen we niet zo snel een Ark moeten bouwen maar toch laat het me even stilstaan bij een gemeente hier verderop, daar ligt namelijk het laagste peil en dat wil dan weer zeggen dat de kinderen van de kleinkinderen wel te maken zouden kunnen krijgen met hele natte voeten- en meer. We zijn met zijn allen bezig de aarde te misbruiken op een hele foute manier en ik roep niet gelijk dat we alles fout doen, zeker niet want er zijn ook goede gezinnen, goed bezig, maar de grote fabrieken, die een uitstoot hebben waar mensen aan doodgaan, die zouden meteen stilgelegd moeten worden, is mijn mening.

Of je er nog iets mee redt, geen idee, maar het kijken naar die geweldige film heeft me wel gewezen op het misbruik wat we met zijn allen doen, misbruik maken van Moeder Aarde, daarom ben ik blij gekeken te hebben, al zeg ik er wel bij slecht geslapen te hebben!

... Ark van Noach ...

Schrijver: An Terlouw, 10 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: film

3.0 met 8 stemmen 191Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)