Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hulp is dichterbij dan je denkt

Vakantieperiode is er ieder jaar weer maar deze is er eentje met wat haakjes en oogjes ook nog want, als we besluiten dat er wat andere meubels moeten komen, we ook nog de zogenaamde Capelse ondernemer ermee steunen zijn we totaal niet voorbereid op het feit dat: er geen sprake is van levertijd, sterker nog de man zegt, ik kom het donderdag bij u brengen en in elkaar zetten, allemaal gratis ook nog. Even denken we dat we iets verkeerds gehoord hebben maar nee hoor, er mankeert veel, maar dit is juist geformuleerd! Omdat vorige meubels nog wel eens een maand of twee op zich lieten wachten was dit dus even een soort omschakeling zeg maar…,afijn, goede raad is misschien duur, dat was deze ondernemer dus ook niet eens, maar toch is de klantvriendelijkheid hoog, tot zeer hoog!

Dan dient zich een probleem aan, want: om nou met twee soorten meubels in huis te zitten is een beetje aan de krappe kant en dus geen optie, hulp nummer 1 in de vorm van diverse kringloopzaken laten me onomwonden weten: geen tijd te hebben en ook geen eiken spullen te willen? Nou dan niet, na een keer of vier de neus gestoten te hebben, benader ik kennis nummer 1 die zegt: ik kom wel helpen, maar die laat weten zonder vervoer te zitten en dus, geen hulp. Dan nummer twee, want selecteren is geen optie, het is vakantie periode dus veel mensen zijn er domweg niet. Ineens bedenk ik me: dat zijn dochter er misschien….. en ik stuur een appje, zijn jullie al terug van vakantie?

De telefoon gaat en ze vraagt: wat is er? Ik zeg we hebben dringend hulp nodig want….en leg de zaak uit, joh zegt ze geen punt, we komen morgen….yeahhhh, en zo komen dochter en schoonzoon die in no time ervoor zorgen dat de boel uit elkaar is, weggebracht wordt ook nog en zitten we bijna in een lege kamer met als groot voordeel, dat de meubelman morgen in alle ruimte aan de slag kan, maar pas nadat de hulp de kamer ( die nou toch bijna leeg is) een goede beurt kan geven! Hoe heerlijk is dat?

Wat ik alleen niet goed snap is: in Limburg zijn veel huishoudens verzopen, alle spullen naar de knoppen, als nou het aanbod in deze contreien zo hoog is dat de kringloopwinkels “ nee “ moeten verkopen qua inname, waarom komt dan niemand op het idee om een paar volle wagens van hier- naar daar te sturen? Kijk, wij zijn gered, zeker wel en blij met de hulp ook nog, meer dan blij maar het zet je aan het denken dat: als je goede bruikbare spullen niet kwijt kunt bij die winkels, er toch bij iemand een lampje moet gaan branden!?

... Er is altijd hulp! ...

Schrijver: An Terlouw, 11 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: familie

3.5 met 12 stemmen 816Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)