Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Natuurlijk maakt regen je depri

Jasses, wat een nare, zeiknatte vervelende dag zeg, zo’n dag die je het allerbeste af kunt sluiten door bijtijds de gordijnen dicht te doen en zo vroeg mogelijk je bed in te duiken, nou ja duiken, subtiel neer te zijgen als het ware….een mens zou van minder in een dip terecht komen, echt wel! De epi-pandemie en alle rotte maatregelen die eraan vast zaten maakten niet zoveel los als deze heel vervelende dinsdag, die dus met recht in het water gevallen is. Ben je depri van de nattigheid An? Nou dat ben ik dit keer dus wel, een ietsje meer dan een beetje en net niet genoeg om de noemer ‘veel’ te krijgen.

De ochtend viel mee, maar dat maakte de onstopbare middag meer dan goed door alleen maar water naar beneden te laten komen en of dat nou niet genoeg was. Het werd zo vreselijk donker binnen, dat we midden op de dag alle lichten aandeden, met één voordeel, er zitten spaarlampen in dus dienen we een goed doel, zal ik maar zeggen. Normaal is de regen geen ramp, echt niet maar vandaag werd die me toch echt teveel, komt het liedje op de radio: ‘t is weer voorbij die mooie zomer, nou ik zing mee: die drijfnatte zomer want dat is het nu toch wel.

Zelfs de naaktslakken die in grote getale over het pad en in het gras lopen, maken soppende geluiden, die verzuipen ook al dus? Jasses. Oh natuurlijk vermaak ik me wel, maar ik ben ook echt maar een mens, eentje van vlees en bloed ook nog en ik zijg straks heerlijk mijn boudoir in maar ben eerlijk genoeg als ik zeg, geef nou een klein beetje zon meer en een beetje water minder, want jeetje, depri worden van het weer, dat hoeft echt niet hoor!

Schrijver: An Terlouw, 17 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.9 met 8 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)