Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zo’n heel klein dingetje met grote gevolgen

Dat een heel klein gevalletje voor grote nadelen kan zorgen, weten we allemaal, want stel je voor dat er aan een bom geen lontje zat, dan is dat ding dus bijkans een zinloos artikel nietwaar? En het begon allemaal met: die ene fietser die het belletje of toetertje, net wat je dat ding noemen wilt niet hoorde. Dat kan natuurlijk want je hebt zachte toeters en je hebt van die knal- gevallen, zoals op mijn cabrio zit, die geeft een geluid weg waarbij zelfs de naaktslakken in hun regen laarzen omhoog hippen, dat dus!

Afijn, die fietser hoorde dus dat minimale geluidje niet uit het toetertje van meneer T en dat was niet grappig meer, zo kwam het dat het bedrijf wat voor het onderhoud komt, toevallig voor mijn cabrio kwam omdat die een lekke band had en dan kun je dus ook al niets, toeter of niet! De band is vervangen en de man kijkt gelijk of ie een ander toetertje kan plaatsen, want tja, je moet wel te horen zijn buiten toch?

Hij heeft inderdaad een toeter, met grote letters, want warempel ik hoorde het boven en dacht: dat gaat goed, tot manlief naar boven komt met een gezicht als een donderwolk en zegt: cabrio is dood, huh, wat zegje nou! Tja, de toeter was dus blijkbaar niet geschikt voor zijn cabrio, de hele boel lag stil….de monteur had geen z.g.zekeringen in zijn wagen en zou dus vandaag weer terugkomen. Wel prettig maar minder tof was het dat eega op date moest en ik dus niet meekon, immers was zijn afspraak dringender dan dat mijn aanwezigheid was en zo, ging hij op mijn openluchtcabrio weg, die trouwens qua toeter heel goed te horen is, maar dit terzijde.

De date’s van hem, nopen mij om thuis te blijven, tja is even niet anders dus. Dan komt vandaag de monteur weer, wel heel netjes natuurlijk en alles draaide om het feit dat: de harde toeter dus niet op zijn scooter gezet kon worden, want dan branden de zekeringen dus door….met als eindresultaat, de scoot is gemaakt, ze zijn beiden weer rijklaar en ook ik mag morgen gaan luchten zeg maar. Misschien een goed idee om zo’n grote luchthoorn aan te schaffen, want laten we wel zijn, er hoort een goeie toeter op een gemeente scooter…

... De toeter ...

Schrijver: An Terlouw, 19 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)