Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Twijfelgelovigen

Waarom de ene mens gelooft en de andere niet, is voor mij een structureel raadsel; een mysterie voor zowel een ieder die gelooft als voor hen die atheïst zijn. Als God zou bestaan dan zou de Taliban andere religies respecteren en niet met vliegtuigen, bommen en ander wapentuig de Taliban-Wil aan anderen opleggen. Het woord RESPECT moet in die wereld, de moslimwereld, nog (meer) betekenis krijgen. Men luistert naar elkaar, maar niet of te weinig naar die ander. Overigens is dit een mondiaal- en niet slechts een moslimwereldprobleem...!

Naar mijn mening bestaat God niet.

Mocht het tegendeel het geval zijn, dan wordt het tijd voor een cursus; zo één waarbij iedere cursist, behalve voor hen die geloven, de ongelovigen met behulp van sport en spel, maar bovenal Bijbelstudie een plan hoger plaatst. Voor mij heeft zowel zo'n cursus als studie geen enkele zin meer, maar voor Twijfelgelovigen daarentegen kan beide een Heilig-Houvast zijn...! (Ook) mijn tussenliggende twijfelfase was er een van wel/niet geloven in een Hogere Macht die alleszins/geenszins bestaat. Persoonlijk heb ik het opgegeven, want ik kan de mondiale ellende niet langer rijmen met het wereldvreemde waaraan veel mensen lijden. Wereldvreemde mensen neem ik niets kwalijk, maar de leerschool daarentegen wel; lumineuze ideeën verdienen een loflied.

Daarentegen moet wij eerst en vooral tevreden leren zijn; kijk rond vanaf bijvoorbeeld een terras en constateer dat ons leven allerminst onaantrekkelijk t.o.v. dat van vele anderen is...!

Bootvluchtelingen die niet voor niets, na betaling van veel geld, het ruime sop hebben gekozen...! In het kader van 'Alles of niets' en 'De dood of de gladiolen' zetten zij koers naar West-Europa. Net of wij nooit zondigen, zien zij dit continent als een paradijs. Afgezet tegen waar zij vandaan komen, hebben zij natuurlijk nog gelijk ook... En zo stroomt ons continent vol; vol met mensen die net als wij, gemiddeld, een normaal leven willen. Een normaal leven, zonder regelmatig kans op gemiddeld een meer dan normaal of minder normaal leven.


IT IS ALL IN THE GAME...!

Schrijver: Annejan Kuperus
20 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 212Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
21 augustus 2021
Vaak vraag ik mij af of ik dit zelf zou kunnen; sterk geloven en God aanroepen, terwijl rondom mij mensen, vaak en veel kinderen, de aarde boven hen zien verdwijnen...! Voor zowel bootvluchtelingen als in dit geval Haïtianen de laatste strohalm...
Naam:
Han Messie
Datum:
20 augustus 2021
Email:
hmessielive.nl
Geloven moeilijk?
Als je eens naar kijkt naar de bootvluchtelingen en de mensen, op Haïti, door een aardbeving getroffen, nog sterk geloven en God aanroepen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)