Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De pensioengerechtigden gaan er niet op vooruit

Vol gas terug, dat is het huidige verhaal van de mensen die nu in de AOW zitten. Mensen van over de 67 jaar zeg maar die aan het rentenieren zouden moeten zijn en genieten van hun leeftijd, alsmede van hun opgebouwde pensioen. Zou moeten want in heel veel gevallen is dat genieten er natuurlijk niet bij. Daar, waar lonen stijgen, zakken de pensioenen. Daar waar we denken: van kortingen te profiteren, worden veel acties gewoon zo vreselijk duur dat het niet grappig meer is om tegenwoordig “met pensioen te zijn”. Behalve als je het hebt over al die vrije tijd die ze hebben, net als wij. Want vrije tijd heb je natuurlijk wel en dat is een pre, zomaar!

Echter als je bedenkt dat alles met een sneltrein omhoog gaat, het inkomen stagneert, dan is al die vrije tijd ineens een heel dure tijd aan het worden. En weet je, ik klaag niet want we hebben bijna alles wat ons hartje begeert, kunnen (bijna dan) doen wat we willen, geven geen immense bedragen uit aan soms zinloze acties maar de eerlijkheid zegt dan ook dat we hier al jaren niet met vakantie zijn geweest. Toch best een dingetje om niet gewoon de auto te kunnen pakken (die hebben we namelijk ook al jaren niet meer) en er gewoon een paar daagjes op uit te gaan.

En ja, ik weet, er zijn ergere dingen, natuurlijk wel maar soms bekruipt me dat gevoel van machteloosheid, van een simpel dagje uit wat in huize T betekent dat we er een dagje op uit gaan met de scootmobiel, moeten we wel rekening houden met de heen- en terug weg want: 40 kilometer kunnen rijden is heen en terug en je wilt niet stranden langs de snelweg tenslotte…

De AOW gaat niet omhoog, de pensioenen evenmin, dus het inkomen blijft gelijk, alle prijzen in de winkels zijn omhoog gegaan en weet je, we overleven best wel maar het zou aardig zijn als er een keer iemand in de gaten kreeg dat op deze manier ouder worden, niet echt lollig is….

... De inkomens van de mensen met pensioen stijgen niet ...

Schrijver: An Terlouw, 20 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 2 stemmen 111Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Conny Vos
Datum:
22 augustus 2021
Heeloed en scherp verwoord An.
Zo is het precies.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)