Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een gewone dag dus?

De zon schijnt, gelukkig en we trekken erop uit om ook wat kleine nietszeggende boodschapjes mee te nemen, van die ‘vergeten‘ dingen zeg maar. Een weertje dat schreeuwt om een ritje en dat maken we graag, natuurlijk. Komen wat bekenden tegen, zeg maar heel goede bekenden en worden op de hoogte gebracht van het wel en wee van het gezin. We kennen elkaar al heel lang een jaar of 45 dus dat is best lang, als ze zegt dat manlief nu even in het ziekenhuis is, een dagopname omdat ie waarschijnlijk een soort van herseninfarct gehad heeft. Best luguber natuurlijk en er moeten heel wat onderzoeken gedaan worden, voor hij weer op huis af mag gaan. Bij het weggaan zeg ik: ik bel je vanavond even….dreun het telefoonnummer op en dochter zegt me met grote ogen aankijkend: kent U dat nummer uit het hoofd? Ja dus, want kijk, als je zo veel een bepaald nummer gebruikte dan onthoud je dat, hoe anders is dat nu. Mensen verwisselen van nummer net zo vaak als van..,,ehhh, tja ik kan zeggen, schoon ondergoed maar ik weet natuurlijk niet hoe vaak een gemiddeld mens dat verschoont, dus zeg ik beter niks!

We halen wat jeugdverhalen op, kind heeft ooit bij me gelogeerd en ik zeg: ik zat met je vader op de wip, heb dagen een zeer achterwerk gehad ook nog, hilarische acties. En dan zegt dochter, als ze hoort dat ook haar moeder staat te schateren, kijk, dit had ze dus even nodig…terwijl pappa in het ziekenhuis is, mamma even mee naar buiten nemen. Ik zeg, dat doe je heel goed en ik bel vanavond even of je al iets meer weet..,,zo rij ik weg en eega staat bij de volgende twee mensen die meer dan bekend zijn, een korter praatje omdat we elkaar elke dag wel zo’n beetje appen, waarna we op huis afgaan…

Als we eenmaal thuis zijn, rinkelt een paar keer de telefoon. Ook al prettig, totdat er iemand belt die me vertelt dat er een verpleegkundige met een hoge functie niet is gevaccineerd en dus besmet is geraakt met corona, waarvan er zelfs mensen nu heel slecht liggen. En weet je, als je die prikken dus niet wilt halen, niet durft te halen of ze domweg niet mag, zorg er dan in elk geval voor dat je beschermd bent, want ook wij: we vertrouwen op de eerlijkheid van de mens, we rekenen op het feit dat er geen mensen zijn die zich beroepen op de wet van de privacy, zeer zeker niet als het gaat om: gezondheid, eerlijkheid en vertrouwen, want dat laatste, dat zou een mens die een beroep moet doen op mensen thuis angstiger maken dan nodig is.

Doe je het wel, is dat winst voor beide partijen, doe je het niet: zorg dan dat je ten alle tijde beschermd bent, want niemand zit te wachten op…..

Schrijver: An Terlouw, 24 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.3 met 3 stemmen 104Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)