Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Veiligheid voor alles

Op zo’n dag dat niks moet, trekken we er met zijn tweetjes lekker even op uit, richting de Oosterhof, want ik heb nu toch wel dringend nieuwe broeken nodig, zeker als je bedenkt dat de nog aanwezige broeken dicht en wel van m’n achterwerk afzakken. Dat zit niet lekker, zeer zeker niet. Nou was ik er al op uit geweest en ook geslaagd maar ja, een broek extra kan geen kwaad en zo gaan we met zijn twee op de gemeentecabrio erop uit. De heenweg is heel rustig en heel relaxed. Wel is het na een half uur op het winkelcentrum opvallend druk qua jeugd, een kabaal van jewelste zoveel is zeker.

Snel geslaagd voor wat nieuw spul en we rijden verder. Het wordt allengs drukker en na een uurtje hebben we het wel gezien en rijden naar de uitgang. Waren ook nog even bij de grote Appie geweest en gaan richting huis, via het fietspad natuurlijk. Rijdend langs de metro rijdt er een groep jongeren die het gehele fietspad in beslag nemen. Ineens zie ik vanuit mijn ooghoek een knulletje vanaf het voetpad met een elektrische step zonder op- of om te kijken ook meteen het fietspad op willen komen. Ik gooi m’n stuur opzij om een botsing te voorkomen, druk meteen op mijn claxon, waarvan de gast zo schrikt dat ie in elk geval stil staat.

Mijn vinger nog steeds op die loeiharde claxon latend schud ik m’n hoofd, de jongen grijnst, een domme grijns want als ik gewoon was doorgereden hadden we hier geen van twee gezeten, zoveel is zeker. De club jongeren die een stukje verder stonden vonden alles hilarisch, wat het zeer zeker niet was. Dom, gewoon dom want als we thuiskomen zeg ik: heb jij nou nog mensen hun hand zien uitsteken? Er zijn er maar weinig die de verkeersregels hanteren en dat levert soms gevaarlijke situaties op. Maar wat me het meest tegen staat is toch wel, dat de jeugd de gehele breedte van het fietspad moet gebruiken, zonder zich te bekommeren om de rest van het verkeer. Heel gevaarlijk dit.

Schrijver: An Terlouw, 1 september 2021


Geplaatst in de categorie: verkeer

5.0 met 1 stemmen 91Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
3 september 2021
Email:
hmessielive.nl
Ja An, uit jouw verhaal blijkt ook weer sterk dat kinderen en jongelui zich maar al te vaak verbeelden de hele wereld voor zich te hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)