Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wereldhavendagen 2021

Zeg, zullen we als het mooi weer is naar de Wereldhavendagen gaan? En zo trekken we er op zaterdag naar Rotterdam, een leuk ritje, voor een groot deel langs het water, eerst de IJssel natuurlijk en via de Maasboulevard naar de Zwaan, ofwel de Erasmus brug, een welbekend onderdeel van de stad immers, net als de Euromast natuurlijk. Bij vertrek was het aangenaam rustig op de weg maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het wel behoorlijk fris was. Natuurlijk is het altijd wat kouder langs het water maar nu waren we blij iets meer aangetrokken te hebben.

Bij aankomst staat er een grote tent met allemaal mensen aan de voor-, midden- en achterkant. We moeten onze corona app laten zien, de QR code dus en laten we die nou niet hebben? Wel hebben we het vaccinatiebewijs bij ons en dat is natuurlijk ook goed, ze maken er een klikje van (geen foto dacht ik) en we komen bij de volgende horde. Of we ons ticket even laten zien? Hé, een ticket, hebben we dus niet, want van de eerste en tweede horde, mochten we door…ja zegt de dame, maar u heeft een ticket nodig. Zo dan da’s lekker, kunnen we weer terug!

Na overleg besluiten alle mensen die als ‘horde‘ dienen ons toch maar op het vertrouwde gezicht door te laten, achteraf is dat ticket bestemd om te kijken hoeveel mensen er het terrein op komen en gaan, ja wist ik veel! Dan, de talloze schepen, de muziek die live gegeven wordt en waar ik natuurlijk hard sta mee te galmen, (maar goed dat mijn dochter er niet bij is, die had zich omgedraaid) en de gitarist zegt aan het einde van het plaatje: ik hoorde je wel hoor….dat soort muziek vraagt erom mee te galmen natuurlijk en nog altijd heb ik het zooo koud.

Er is echt van alles te zien en wetend dat ik in Rotterdam woonde, nu in de gemeente verderop en hier nog nooit eerder was, maar wel zelf gevaren heb, was dit een onvergetelijke dag, waren alle diensten paraat, defensie, marine stond er een helicopter op een dek van zo’n immense schuit en lagen de mooiste schepen langs de kant. De zon is er niet aan te pas gekomen, maar de pret was er achteraf niet minder om.

Na een forse twee uur gaan we richting uitgang en vraagt dezelfde man, die ons binnen liet: of alles gelukt was. We bedanken hem hartelijk want ja, alles was gelukt. Kijk de schepen zijn we niet op geweest, niet alleen omdat dit best lastig was, maar ook omdat er best rijen stonden en we geen risico willen lopen. Een heerlijke dag, die we afsloten met een grote ongezonde zak patat en een bakje vis, want tja, je moet er wel wat aan doen om warm te worden nietwaar?

... Voor herhaling vatbaar Wereldhavendagen 2021 ...

Schrijver: An Terlouw, 4 september 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 2 stemmen 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)