Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het gebeurde in het westen (maar niet alleen daar)

Een titel van een geweldige film waarvan de titel muziek ook al fenomenaal te noemen is en nog steeds te horen ook, bracht me op het idee om te schrijven te koppelen, nee, geen vrouwtje aan mannetje dat zoeken ze zelf maar uit, maar de titel leent zich meer dan uitstekend voor het onderwerp “pesten“ een terugkerend - nooit weggeweest fenomeen. Opnieuw wordt er een campagne opgestart om: pesten de kop in te drukken en opnieuw heb ik zoiets van: dat lukt je voor geen meter. Een simpel voorbeeld is, dat er scholen zijn die de leerlingen wijzen op het feit dat: contact met mede-leerlingen via watts app dient te gebeuren en nou weet ik nog wel dat: toen mijn kids nog op school zaten ze een paar nummers hadden van mede leerlingen die: bij calamiteiten gebeld moesten worden. Tja zo ging dat toen, in mijn schooltijd, kwam je er op school pas achter als er een leraar ziek of afwezig was, maar ja, dat is de tijd van nu.

Nou zou je verwachten dat berichtjes die verstuurd worden van het ene naar het andere kind, ofwel klasgenootje van normale tekst voorzien was, maar de realiteit is iets anders want: het schijnt nu zo te zijn dat: als een kind niet helemaal in een groep ligt, om welke reden dan ook, er dus in dat app verkeer soms (lees vaak) regelrechte scheldwoorden getikt worden, met de meest rotte ziektes ook nog. Het grote probleem wat er dan speelt is, dat je niet zomaar uit die app groep kunt stappen, want dan mis je dus belangrijke informatie maar het komt wel binnen! Op een hele misselijke manier en nou heb ik het over een school: in het Westen, maar daar hoeft die school niet te staan, want die ellende speelt ook in het Noorden, Oosten en Zuiden van het land.

Er was iemand die opperde dat: er boetes kwamen als er sprake is van pesten, nou trek dan maar een knip open, want als het goede voorbeeld vanuit de regie op tv gegeven wordt, als daar al woorden vallen die je niet eens moet denken, dan heb je een hele kluif aan: het gebeurde in een school in het westen, ze zouden daar kunnen beginnen, te stoppen met pesten, ook met het strooien van nare vloekwoorden, die echt niet kunnen en mogen, want zeg nou zelf: als er een vader, moeder, opa of oma getrakteerd wordt op kanker, wie ben jij dan om ermee te strooien?

Ik ga luisteren naar Ennio Morricone, om de narigheid omtrent pesten uit mijn hoofd te gooien en wens kinderen van minder allooi toe, nooit te worden geconfronteerd met ziektes die allerminst fijn te noemen zijn! Word wakker en vooral: word wijs!

Schrijver: An Terlouw, 24 september 2021


Geplaatst in de categorie: pesten

2.3 met 3 stemmen 1.042Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 september 2021
Richard, dank voor je reactie.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
27 september 2021
Dat 'de waarheid' is dat er echt een school in het westen is waar gepest wordt, heeft nog steeds niks te maken- vind ik- met de film en de muziek. Onvergelijkbaar. Muggenzifterij van mij, dat kan. Ook zijn er vast meer scholen waar gepest wordt, helaas. Dat westen voegt ook niks toe. Blijf schrijven en publiceer van tijd tot tijd.
Naam:
An Terlouw
Datum:
25 september 2021
Richard, allereerst dank voor je reactie en compliment, je zou het inderdaad ook als column kunnen zien en de waarheid is dat: er dus inderdaad sprake is van (reden van schrijven) een school in het westen. Waarbij ik meteen zeg dat de titel van de schitterende film me in het hoofd speelde. Deze heeft echter niets te maken met het oorspronkelijke onderwerp, behalve de titel dan, die ik deels gebruikte. Pesten is een crime en het zou mooi zijn als ……..
Naam:
Richard Bahl
Datum:
25 september 2021
Onderwerp pesten is zeer serieus probleem. Mag zeker altijd aandacht voor zijn. Ook op deze site. Wel vind ik de film en de muziek er met de haren bij gesleept op mij overkomen. Maar dat kan aan mij liggen. Nu ja, aan het eind komt dan een riedel, dat de filmmuziek de akelige gedachten over het thema even verdrijven. Mijn strikt persoonlijke conclusie: goed thema, beetje rommelig aangepakt in dit 'verhaal'. Is het eigenlijk een 'verhaal'. Lijkt meer op een soort column. Mogelijk heb ik een en ander verkeerd begrepen. Verder waardering voor de bijdragen van An. In aantallen uitgedrukt is zij met Rutgers een zeer actieve inzender.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)