Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geld maakt niet gelukkig dacht ze…

Een hele bekende opmerking van haar: om te zeggen, dat geld niet gelukkig maakt, ze zat bij me aan een kopje thee en zei: ik red het niet tot volgende week heb jij voor mij wat geld en ik gaf haar dat. Niet omdat hier Rockefeller woonde maar gewoon omdat niemand echt zonder mag - en moet zitten. Het duurde even voor het geleende geld terug was en daarna bleef het stil. Oh ze kwam wel voor de thee en koffie maar geld lenen dat hoefde niet meer. Ze veranderde van baan, er kwam regelmatig geld binnen en haar standaard uitdrukking was: geld maakt niet gelukkig, maar wat kun je ongelukkig zijn als je niks in je knip hebt.

Dat weet ook ik heel goed al is het heel lang geleden. Maar terug te komen op haar, waren haar wensen soms een beetje over de top, een tikkie klagerig dat ze nou weer niet naar de kapper kon, haar nagels niet kon laten doen, terwijl onze wensen alleen lagen bij een gevulde koel- en vrieskast, ook de voorraadkast graag gevuld, want een gewone maaltijd stel ik meer op prijs dat tien glad gelakte nagels…op andere gedachten bracht ik haar niet eens want als prioriteiten zover uit elkaar liggen, moet je er niet eens tegenin willen gaan, immers zijn voor alle mensen diezelfde prioriteiten anders, toch?

Dan een grote sprong in de tijd en het bekende kopje thee wordt gedronken, ze ziet er goed uit, er zit een tevreden mens tegenover me, ze glimlacht en zegt: ik hou geld over, de maand is niet meer: veel te lang, ik red het gemakkelijk, rekeningen liggen er niet en de kasten staan vol! Dat komt door jou, komt erachteraan en ik blik haar verbaasd aan, hoe dat zo? Nou zei ze, je zei me een poos geleden dat ik moest proberen met €50 rond te komen en wat ik aan het einde van de week over hield moest ik apart leggen? Dat heb ik gedaan en dat heeft me geholpen ook.

In een jaar tijd heb ik een lollig bedragje gespaard en het geld wat ik per week over hield gebruikte ik 1 x in de maand om aanbiedingen in te slaan, dus het gaat me uitstekend af, terwijl er nog steeds hetzelfde bedrag gebruikt wordt, per week dan. Want het mag dan zo zijn dat geld niet gelukkig maakt, als je geen geld hebt, ben je knap ongelukkig dus hier zit: een heel gelukkig mens die dankbaar is voor de wijze les die je me gaf: heb je nog thee?

Ik ben trots op haar, ze heeft het goed onthouden want al maakt geld niet gelukkig, zonder zitten is een crime en ik ga naar de keuken om een verdiende mok thee te maken! Ik ben super trots op je!

... Geld niet gelukkig maken! Nou ik dacht van wel… ...

Schrijver: An Terlouw, 28 september 2021


Geplaatst in de categorie: geld

3.2 met 5 stemmen 417Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)