Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

QR Code

Jippie een code waar je zo goed als de hele wereld mee over- en aankan, na alle ellende van de afgelopen anderhalf jaar is iedereen toe aan een beetje vrijheid en die zit ‘m in de QR code, wat een winst, wat een uitvinding en wat een heerlijkheid. De vrijheid loopt van boven naar beneden en van links naar rechts want: de vrijheid zit in een groen vlakje dat oplicht na scannen als je alle bijbehorende stappen ook gezet hebt natuurlijk.
En daar begint de ellende: het aanvragen loopt middels digid en als je daar nou gewoon even op inlogt, gaat het vanzelf verschrikkelijk fout! In eerste instantie klopt de gebruikersnaam niet, dan is het wachtwoord niet goed en na drie pogingen mag ik een kwartier wachten voor de drie volgende sessies.

Mis dus! Na 9 keer gepoogd te hebben, krijg ik bericht dat er een nieuw wachtwoord aankomt, over de post.
Omdat ik best pissig ben, een vriendin raadpleeg om te vragen hoe of wat, hoor ik de meest bizarre verhalen over die inmiddels verhipte QR code, mensen zijn dagen bezig, de digid gaat heel vervelend doen, mensen moeten nieuwe wachtwoorden aanmaken en het allerergste is toch wel dat: 14 jongeren op 1 en dezelfde QR code met vakantie zijn gegaan?

Hé? Hoe kan dit nou? Maar het kan, want wat ook kan is het volgende: het lukt een buurman niet om de QR code te pakken te krijgen, maar hij beloofde zijn kind om naar de bioscoop te gaan, waarop zijn vrouw zegt: neem die van mij? Zo gezegd zo gedaan. Als bij de ingang zijn code wordt gecheckt, vraagt diezelfde gast: mag ik Uw ID bewijs zien en de man denkt 'shit nou ben ik de klos'. Nou niks hoor, hij mocht gewoon naar binnen, op de QR code van zijn vrouw dus?

Het systeem zal best lollig zijn, goed en betrouwbaar, vermits je in staat bent het op te halen en te installeren zonder de belasting te laten ploffen dan. Kijk, dat het er druk is dat snap ik maar dat je zo op het verkeerde been gezet wordt, dat alles opnieuw moet worden aangevraagd dat slaat helemaal nergens op, behalve dan dat momenteel veel ouderen (jawel die ook) vol stress thuis zitten omdat ze inmiddels al een hele poos bezig zijn die verhipte code binnen te tanken! Het zal vast Willie Wortel niet geweest zijn!

... De ellende van de vrijheidscode ...

Schrijver: An Terlouw, 30 september 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.2 met 4 stemmen 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)