Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De superluie zondag

Waar je natuurlijk op de volgende maandag als het ware voor wordt afgestraft maar dat heb ik er (achteraf dan) graag voor over gehad. De enige bezigheid was: zorgen uit de pyjama te komen en onder de douche maar voor de rest stond deze enorme regen-zondag in het teken van een onvoorspelbare luiheid, een niks doen dag, een dag die eigenlijk best wel een lijstje verdient ook nog, want kijk: omdat de weekenden hier benut worden, als het ware om de was te doen, de droger aan het werk te zetten, dat allemaal omdat we heel graag gebruik maken van de goedkope stroom, heb ik nu dus een zondag geen bal gedaan…. En dat was wel zo heerlijk, dat ik er serieus over nadenk om dit vaker te doen….

Het was niet alleen een dag die stijf stond van de regen, want tjonge wat viel er veel, dus aantrekkelijk om erop uit te gaan was het zeer zeker niet en als je dan heerlijk leesvoer hebt, een spelletje doet, wat schrijft en koffie drinkt, dan is het een dag voor een fotolijstje, zeer zeker. Voor mijn doen een zeer luie dag en als dan ook de maaltijd nog een zeer simpele is, nasi uit de vriezer (over van vorige week) met een gebakken eitje, dan snap je dat er ook geen tijd gespendeerd is in de keuken.

Lui, dus gemoedelijk en lui, met een boek, met een spelletje, met wat berichtjes en met wat schrijven, hoe goed kan het leven zijn? Heel goed dus en de avond en nacht ook al heerlijk rustig te noemen maar dan komt de maandag: er duvelt een kop koffie door het huis, goeie start wel toch? Nadat het opgeruimd is, stuit ik op een overlopende wasmand, tjonge jonge dat is wel zo anti An, dat na de douche toch maar een draai moet worden uitgezocht zodat de mand niet meer verontwaardigd staat te wezen!

Meneer T gaat de deur uit en ik besluit maar even om glad te maken wat gisteren domweg niet gedaan is, want lui zijn voor één dagje is één ding, maar we zijn nou eenmaal mensen die van opgeruimd houden en dus: is de maandag even tol betalen voor het feit dat we gisteren een super luie en rustige dag hadden en weet je…..spijt heb ik er niet van…

... De heerlijke luie zondag, voor herhaling vatbaar…al is ‘t wel even wennen ...

Schrijver: An Terlouw, 4 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 3 stemmen 115



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)