Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Moed verzamelen en drijfnat worden

Heel even zou het droog zijn, tussen twee ( of meer naar later bleek ) buien door en dus, waagde ik de gok nadat ik de zon tevoorschijn zag komen, ik moest er wel uit want er moest iets worden opgehaald en tja, dan kun je thuis wachten tot je die spreekwoordelijke ons weegt, maar ik nam het kloeke besluit toch te gaan…Piet had gezegd dat het eventjes droog zou zijn, de buienradar eveneens, de zon scheen en op de gemeente cabrio. Je voelt ‘m al aankomen zeker, want nog geen 25 meter gereden, begint het zachtjes te miezeren, maar we zijn stoer en rijden door. Dom! Voor we het volgende stoplicht hebben gehad, ( waarbij je toch verdomd goed moet opletten, want door rood rijden is van veel chauffeurs een vette hobby) ben ik haast op de plek van bestemming.

Natuurlijk moet ik even wachten op m’n beurt, geen punt want binnen in de hal is het droog, als de dame klaar is met een telefoongesprek, krijg ik de kans om te vragen waar ik voor kom en na het tonen van mijn ID bewijs, komen de spullen mijn kant op. Vlekkeloos allemaal, ik ga naar buiten, waar het inmiddels is gestopt met zachtjes regenen, een man zegt me nog: u bent goed ingepakt als ie ziet dat er ook een regencape over m’n benen gaat, we lachen, hij rijdt naar binnen en ik ga de bui in. Eerst mopperend maar dan zie ik er toch ( even ) de humor van in en begin te zingen want weet je, dat maakt het echt minder erg.

Wanneer ik voor het laatste stoplicht sta, voel ik heel langzaam dat er een straaltje water via m’n rug naar beneden loopt, nee, niet zo’n kippenvel gevoel, meer een straal water wat geen andere kant opkon dat…juist, zo m’n broek in. Bah. Er rijden opnieuw met een bloedgang auto’s door rood, want mijn licht staat op groen en ik mag rijden, maar moet dus blijven staan omdat die asocialen gewoon een rood licht negeren? Als ik uiteindelijk thuis kom zegt meneer T, oh regende het dan, maar wanneer hij ziet hoe nat ik ben, helpt ie me uit de plunje, want nat worden is 1 ding, eruit komen een heel ander geval en zo zit ik, na een kwartiertje regen gezellig in een joggingbroek met dikke sokken om warm te worden……

De voorspellingen waren prima, al klopten ze voor geen meter, maar ach wat is een buitje nou?

... Een heel nat pak ...

Schrijver: An Terlouw, 6 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

2.0 met 2 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)