Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hallo, met Eneco?

Oei dat wordt een dingetje zeg, want: na een lauwe douche, wat overigens een heel verkeerde start van de dag is, maar dit terzijde, en tevens de wetenschap dat we allemaal de klos zijn waar het energie betreft heb ik de volgende acties inmiddels achter de rug en dat voor een doorsnee dag. Nou zei ooit iemand tegen me: never a low day, en née, er gebeurt hier van alles, vandaag dus een veelbesproken onderwerp al gaat het dus niet over de tarieven want daar weten we tenslotte nog niks van….

Normaal gesproken, (maar wat is normaal tegenwoordig?) springt ‘s avonds om elf uur de slimme meter over, jaja, we hebben hier dus echt een slimme meter en kunnen in elk geval zeggen dat er iets slim is in huize T, wat een mazzel! Dat die meter dus aanspringt wil zeggen dat de boiler op dat moment ook aanspringt want, dat hebben die mensen van Eneco zo geregeld en dat is heel fijn, want ‘s morgens om zeven uur springt het weer uit en is de boiler dus ook heet, vandaar de thermostatische kraan, die op een goede temperatuur is ingesteld hier!

Tevens maken we dan gebruik van de zogezegde “goedkope stroom“, want die heb je dan voor acht uur natuurlijk en automatisch denk je, als je een kouwe straal water over je lijf hebt lopen: oh nee, nou hebben we geen voordeel gehad vannacht, als er een machine heeft aangestaan? Maar dit is dus niet waar, want wat wil het geval, ik stuur een sms’je naar Eneco, heel handig om te doen dit trouwens en vraag ze: of meer mensen storing hebben van de wisselstroommeter. Krijg na vijf minuten antwoord dat dit niet het geval is maar dat men uitzoekt wat er speelt.

Dan komt er een spannend antwoord over een gefaseerd gebeuren waar ik touw noch knoop mee uit de voeten kan en vraag dus: wat ermee bedoeld wordt? Dan verschijnt er een telefoonnummer in beeld, ik moet Stedin bellen, want die gaan over stroom en Eneco over gas, ja prima maar die boiler is door Eneco opgehangen hoor. Ach ik besluit te bellen en krijg dan een heel echte telefoonassistente aan de lijn, jawel, of ik even: de postcode in wil toetsen, dat doe ik, vraag 2 is, of ik een stroomstoring heb, ja is 1 nee is 2. Dan, of ik mijn geboortedatum in wil toetsen, ja de groeten, het antwoord is dan (had ik eerder moeten weten) u wordt doorverbonden met een medewerker want ik snap uw antwoord niet, wat een giller!

Er komt een kerel aan de telefoon, wat een opluchting en ik zeg als eerste: je moet die dame die de kolen uit het vuur haalt even herinstalleren, want ze snapt niet alles. De man schiet in de lach en vraagt: wat kan ik voor u doen? Ik leg hem de zaak uit en hij vraagt: heeft u een slimme meter? Nou ben ik zelf ook best slim al zeg ik ‘t zelf maar ik zeg tegen hem: je hebt mijn gegevens toch in beeld, dan zie je toch wat hier in huis is? Ja dat is waar, zei ie en bevestigt dat er inderdaad een slimme meter in huize T is. Ik vraag hem, waarom is die slimme meter ineens gestopt met uit zichzelf de boiler een duwtje te geven zodat ie aanspringt?

Oh zegt de man, dat is ook wat, er is namelijk, maar niet naar iedereen, gecommuniceerd dat het automatisch aangaan van de boiler niet meer gebeurt. En even ging ik er dus vanuit dat de wisselstroom niet meer werkte maar dat bedoelde de man niet, alleen: is er dus door geen kip, dus ook niet door Eneco of Stedin, de moeite genomen om door te geven dat de boiler automatisch aanspringt als de meter ‘s avonds om elf uur overspringt. Dat is slordig om zachtjes te zeggen en uitermate vervelend en wie dit nou bedacht heeft, ik heb geen idee maar blij ben ik er niet mee want: als ik dat er dus weer op wil hebben, moet ik iemand van Eneco laten komen om een schakelaar aan te brengen, ehhhh, een schakelaar die er al zit toch, want zolang als we hier wonen hebben we dat ding al. Dus de persoon die besloot om die “fasering“ dan maar uit te zetten, hoeft volgens mij toch alleen maar een knopje om te draaien? Of ben ik nou ineens niet slim meer…

... Eneco Stedin fasering en meer van die ongein ...

Schrijver: An Terlouw, 7 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: economie

3.0 met 3 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)