Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

VERBAZINGWEKKEND

Wat de aanleiding is heb ik even niet mee gekregen, maar het zal vermoedelijk naar aanleiding van het boek zijn wat Claudia de Breij heeft geschreven over prinses Amalia of is er misschien een briefje van haar hand uitgelekt, dat wij dit keer niet geacht worden te zien?
Er zijn Kamervragen gesteld over het feit dat indien Amalia met op een vrouw zou vallen en daarmee zou willen trouwen, zij dan wel koningin zou kunnen worden. En mogelijke kinderen hoe moet dat, met de erf opvolging – kan dat wel.

Verbazingwekkend zulke vragen. Is men volop bezig met een terechte campagne om iedereen te kunnen laten zijn wie of wat die is, worden juist daar Kamervragen over gesteld! Een item wat in de wet geen item is juist tot item maken – een beetje dom.
Het is verbazingwekkend dat dit juist door de PvdA is gedaan, die volgens mij niet een echt koningsgezinde traditie hebben. Ook de VVD heeft vragen gesteld, de partij voor wie keuze- en andere vrijheden een groot goed is. Ach natuurlijk snap ik het van die laatste partij wel, maar van de PvdA niet, waarom deze laatste partij Rutte de mogelijkheid hebben geboden voor open doel te scoren. Een groot mysterie.

Laat Amalia toch, misschien gaat dit allemaal echt even iets te ver – te persoonlijk, ook al ben je voor of tegen het Koningshuis.
Misschien dat er wel belangrijker zaken zijn, waar men zich in de Kamer druk over zou kunnen maken.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 13 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)