Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat een mooie ideetjes worden er geopperd.

Jaren geleden zei ik ook al eens in een verhaal of column, vergeef me als ik dat niet meer precies weet: als men in Den Haag nou eens, uit de drie bovenste provincies de boeren met hun vrouwen zouden laten zetelen en tegelijk: de mensen vanuit het Haagje naar die boerderijen sturen, om elkaars werk te gaan doen, voor zeg, een week, maar langer mag ook natuurlijk, al betwijfel ik sterk of men dat volhoudt, maar dat even terzijde zeg maar….stel je voor dat die wisseling van de wacht een mooie actie zou zijn met bijvoorbeeld de demissionaire ministers in kaplaarzen en een vette overal, tussen de varkens, koeien, schapen, paarden kippen en mest, veel mest natuurlijk.

De boeren in een net pak, al dan niet met een stropdas of zo’n rode zakdoek dat mag natuurlijk ook, staat best charmant ook, niet van dat stijve, maar gewoon lekker losjes in de pols? Ik zie het voor me met 1 grote verandering, Mevr. Van der Plas mag als voorzitter de hamer hanteren want tjonge jonge wat is het lang geleden dat ik iemand uit Den Haag iets zinnigs heb horen zeggen, je dag knapt ervan op, zoveel is zeker alhoewel:

Kijk, het idee om de Afghanen in de kamer neer te zetten, omdat het daar “ toch leeg staat “ lijkt op zich een goed plan, maar waarom heeft er nou niemand ooit geluisterd naar al die mensen die al een keer riepen: laat al die lege kantoorpanden niet leeg staan, gebruik die ruimtes voor bijvoorbeeld studenten die geen kamer kunnen bemachtigen, of: maak die ruimtes groter en maak er appartementen van? Waarom moet men nu op dit briljante idee komen als er dus nood is op de asielcentra? Die ruimtes zijn toch niet alleen bestemd voor mensen die hierheen gehaald zijn?

Normaal is het: ons volk eerst, ik weet zo zachtjesaan wel dat er hordes mensen over me heen vallen en het niet met me eens zijn, dat hoeft ook niet, net zomin als men me even zachtjes herinnert aan het feit dat die mensen gevlucht zijn, oh ik kan me geen voorstelling maken van de situatie daar, immers zie je dat alleen maar even voorbijkomen op de tv, maar waar het mij om gaat is: mensen huilen hier, omdat ze geen dak boven het hoofd hebben, mensen zijn onbedoeld dakloos en als ik het dan ook even aanhaal dat: als relaties op de klippen lopen, er een woning moet zijn voor de vertrekkende partij dan loop je tegen een muur van ellende op en dat allemaal omdat: er alleen gekeken wordt naar opvang voor gevluchte mensen…

Vraagt nou niemand zich af wat er gebeuren zou als de situatie andersom zou zijn, is er niemand die bedenkt dat: als wij in de situatie in hun land zouden zitten, is er dan iemand die denkt: dat wij dezelfde schitterende voorzieningen hebben, als die wij hier aan hen voorschotelen? Oh ik weet, het is erg en triest en ellendig daar ben ik het helemaal mee eens, maar waar ik niet bij kan is: waarom zijn die regels zo versoepeld als het gaat om asielzoekers en delven onze inwoners het onderspit.

Mevrouw Van der Plas wist het mooi te brengen en deels ben ik het er mee eens, maar jemig zet ze niet in dat mooie pand, ook niet in Soestdijk, dat hoort niet, er zijn genoeg panden over waar veel van te maken valt! Kom op, word wakker! Maar denk ook aan al die mensen die zich de blaren op de voeten lopen om een huis te bemachtigen…

... Woningnood ...

Schrijver: An Terlouw, 15 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 1 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)