Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Leve de aanbiedingen ( mits ze er zijn)

Soms komen de folders nog in de brievenbus, ik zeg soms want je kunt er nu op wachten dat: vanaf november ( met een beetje geluk dan) die dingen weer in de bus komen, want aan het einde van het jaar komen de folder brengers met de eindejaarskaartjes voor de goede bezorging ( waar we hier niet van profiteren dus, ) en als je ze digitaal kunt bekijken, of: je wordt er door een ander op geattendeerd, wat in ons geval zo is, dan hou je dus rekening met…,juist, die aanbiedingen waarvan je weet dat het erg veel scheelt. Zo ook afgelopen week bij de Aldi, een leuke aanbieding van Brinta, die door diverse mensen in ons kringetje gebruikt wordt, dus mooi! Het scheelt maar liefst €0.50 per pak en op het moment dat hetzij wij, of bekenden in de winkel komen, zorgen we voor elkaar. We nemen natuurlijk dan iets meer mee zodat we allemaal profiteren, een prima oplossing.

Deze aanbieding gold voor vrijdag en dus: was nummer 1 in de haal-rij aan de beurt om na een half uur te laten weten dat: de Brinta niet in de winkel was, ook niet afgeleverd en dus, was ze voor niks gegaan, boos natuurlijk want als je er verder niks nodig hebt en jouw artikel er eveneens niet is, ga je ook de rest van de winkel niet door, dat is nogal makkelijk. Ik krijg een berichtje met: misschien is het er morgen, mijn antwoord is, dan ga ik wel kijken en neem genoeg mee.

Zaterdag, om 9u15, ga ik de winkel in en zoek: in gaten en hoeken, bakken en schappen, nergens Brinta te vinden. Dan zie ik een winkel bediende en vraag: waar staat de Brinta verstopt? De man zegt: die is niet geleverd en komt dus niet ook, U bent al de zoveelste die erom vraagt, tja dat is logisch want het betrof een aanbod van vrijdag nietwaar? Hij zegt nog sorry, ik zeg, daar kun jij niks aan doen, waarop meneer T zegt, wil jij nog iets hebben? Nou nee dus, we gaan wel naar Dirk, ik heb ineens mijn zakken vol van winkels die niet leveren wat ze in de aanbieding doen, wat Aldi betreft is dit de zoveelste keer namelijk en je kunt ook niet vragen of ze het voor je apart zetten want: het zit normaal niet in hun assortiment, dus einde oefening.

Als een aanbieding bij AH er niet is , kun je nog vragen of ze het apart houden bijvoorbeeld en bij Dirk geldt: als daar iets is wat we nodig hebben, is een seintje voldoende, dan houden ze het apart en dat is netjes. Nou heb ik sowieso een hekel aan die aanbiedingen die je alleen op bepaalde dagen kunt halen, bijvoorbeeld: op maandag is het 4 pakken voor €4.50 en als je op woensdag komt: 4 pakken voor €3.50. Dat betekende, ook in de tijd dat je geacht werd zo min mogelijk in de winkels te komen, dat je verplicht werd vaker dan 1 keer te gaan, niet zo handig trouwens maar ja wie ben ik, nou gewoon iemand die probeert een lollige voordelige aanbieding te pakken te krijgen, maar vergeet het maar.

Begin vorig jaar waren die pakken bij Dirk, €1.49 en als ze in de aanbieding waren €0.99 maar dat is vergane glorie want je betaald nu €1.79 en afgelopen vrijdag zouden ze €1.29 zijn, kijk, dat was leuk geweest, maar ja, leuke dingen komen nog maar weinig voor als je boodschappen moet doen, want zeg nou zelf, het afrekenen laat je hart overslaan, het bonnetje doet dat ook en in dit geval zijn aanbiedingen niet meer, wat ze geweest zijn…..

... De vrijdagaanbiedingen van de Aldi ...

Schrijver: An Terlouw, 17 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: economie

2.9 met 14 stemmen 362Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)