Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Er staat een school in Niemandsland

Alle maatregelen ten spijt wil ze toch wat aan me kwijt. immers heeft de Overheid waar de scholen onder vallen qua onderwijs bedongen dat alle schoolpleinen “rookvrij“ moeten zijn en blijven. Dus waar voorheen nog een ruimte was ingericht op diezelfde schoolpleinen, moet de jeugd nu van diezelfde pleinen af om aan haar behoefte te kunnen voldoen. Of dat nou een sigaret, een stickie, een shagje of wat dan ook is, het mag niet op dat schoolplein, zoveel is duidelijk. Dat gebeurde dus niet meer maar nu heeft diezelfde overheid het voor elkaar dat het probleem van rokende jongeren verlegd is naar de wijk, zogezegd.

Zodra het pauze is, nemen ze dus ook de wijk. Lopen in de wijk, over parkeerplaatsen, staan in de omgeving en roken tot de pauze om is. Nou mogen ze dat helemaal zelf weten maar de afgebrande peuken verdwijnen in het riool, ja, ook de filters die dus niet oplossen, maar wat me meer steekt is: zodra we praten over een stickie, dan gaat zo’n ding dus een hele groep door? Omdat goede raad dus niet zo duur is, werd er contact gelegd met de school: zeg meneer, het is leuk dat er bij jullie een rookverbod is, maar het probleem verleggen, daar wordt de buurt niet blij van natuurlijk!

Oh, sprak de meneer, ja, de rookruimte van het plein is weg, dus nu moeten ze elders, waarop tevens doorgegeven werd dat op de manier waarmee omgegaan werd met een stickie de mondmaskers erg weinig effect zouden hebben Die worden in school wel gedragen, daar komen ze mee naar buiten, staan even te discussiëren en vervolgens gaan de maskers af, wordt er gezoend en geknuffeld (prima natuurlijk want het is beter dan vechten), er wordt gerookt en zodra de bel klinkt, verdwijnen de peuken in de put, maar één ding is zeker: het schoolplein, dat is rookvrij!

Dat zijn ze namelijk allemaal!

Schrijver: An Terlouw, 16 november 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 4 stemmen 113



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)