Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Toch nog een Capels sufferdje?

Jaren geleden noemden we een blaadje wat je gratis kreeg: het Capelse sufferdje. Maar nu weet ik dat er ook mensen zijn die deze belangrijke titel mogen dragen, want wat gebeurde er vanmorgen, wel: het fietspad stond blank en geen klein beetje, maar een forse plas van een slordige 20 meter lang en 4 meter breed. Langs dat fietspad loopt een grasveld, nou ja het loopt niet natuurlijk het ligt daar gewoon. Er komt een heel nette meneer aangelopen, die de plas op het fietspad nog wel ziet maar verder op zijn mobiel kijkt. Dom dus, hij besluit op het gras te gaan lopen, ook al geen strakke actie want hij zakt met zijn heel nette leren schoenen tot aan zijn net geperste broek weg in de bagger….ik kijk hem aan en zeg: een tikje moerassig geloof ik?

Oei, foutje van mij want ook deze “heer“ vloekte dat het een lieve (nou ja lieve) lust was en gaf vervolgens de “knuppels“ de schuld. Wie ermee bedoeld werden, geen idee maar een lachbui zit hier in een heel klein hoekje, dat is zeker en misschien is dat maar beter ook want zeg nou zelf: er is tegenwoordig bar weinig om te lachen, dus Capels sufferdje, hou volgende keer je mobiel in je zak, dan zie je waar je loopt, blijf je nog droog ook.

... Het Capelse sufferdje is terug ...

Schrijver: An Terlouw
27 november 2021


Geplaatst in de categorie: humor

2.1 met 8 stemmen 106Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
13 februari 2022
Geweldig om een lokale krant een sufferdje te noemen. En dan de vergelijking met een pechvogel. Tja, zo kun je ook een bijdrage inkleden. Ik ben het met de duiding 'sufferdje' zeer oneens. Lokale- en regionale media zijn belangrijk en nuttig in onze verwarde democratie. Deze krijgen het steeds lastiger vanwege stijgende kosten en bezuinigingen.
Naam:
Edith Meyers
Datum:
27 november 2021
Lig in een deuk. Ik zie het voor me!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)