Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De grote- supergrote beurt!

Onze gemeente heeft een bedrijf ofwel- een aannemersbedrijf ingezet om een groot deel van de slootkant te her- inrichten, dat wil dan weer zeggen dat: al het groen qua struiken, onkruid en sommige andere groene dingen ( geen bomen hoor) met de grond gelijk wordt gemaakt, alhoewel terwijl ik dat schrijf moet ik bekennen dat: het gekapte en gesnoeide spul afgevoerd werd en ik zeg je, dat waren bergen, echte Mont Blancs die we weg zagen halen!

Nou stond het zo vol dat menig dier er zijn heil in zocht, honden die er worden uitgelaten, doen er hun grote en kleine boodschap, vogels maakten hun nesten, kikkers en eenden kwamen er ook huizen, ach de hypotheek is laag en de huur wordt niet verhoogd dus het mag- en kan! De broedperiode is voorbij en dan mag dit wel gedaan worden want: bijhouden is normaal maar in al de tijd dat we hier wonen is dit nog niet eerder voorgekomen, dus kun je zeggen dat - net als met oude huizen die plat gegooid worden dit met dat stuk grond ook gebeurd is.

Wat wel lastig is: er lopen katten rond, niet 1 of 2 maar meer katten die er ‘s morgens op uit trekken en twee van die dieren, zag ik vanmorgen, het zwart-witte beestje keek verbaasd in de rondte, het dier snapt er geen hout van, zijn conifeer wat ie elke morgen inkroop om gebruik te maken van zijn privé toilet, tja die stond er dus ook niet meer? Alsof Harry met een toverstokje gezwaaid had en de boel had weggetoverd?

Hij liep wat rond en om de boom heen, keek schichtig naar alle kanten en ging er vervolgens bij liggen, denkend: als ik m’n ogen dicht doe en even een uiltje knap, word ik wakker en is alles weer terug? Ik kijk naar beneden en besef dan dat een beessie zo gewend is aan dit soort gewone acties dat ie warempel van de leg is. Het uiltje liet ie voor wat het was en met een schuddend kopje ging ie op zoek…naar een ander openbaar toilet.

... De kat is zijn wc kwijt ...

Schrijver: An Terlouw, 18 december 2021


Geplaatst in de categorie: dieren

3.5 met 2 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)