Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

43 jaar geleden 20-12-1978

Wat een tijd, 43 jaar geleden is het dat je ter wereld kwam. Het lijkt de dag van, oké niet van gisteren of vorige week maar dan op zijn minst, een maandje of wat - dat je geboren werd. 43 jaar geleden alweer en ik weet nog dat het op een woensdag was, jawel! Na een lastige zwangerschap - nee geen vervelende, gewoon een zwangerschap met haken en ogen, met constante controles die uitgevoerd werden, kwam je uiteindelijk nadat de bevalling was ingeleid om 1 minuut voor twaalf op de wereld.

Natuurlijk gingen daar ook rare dingen aan vooraf, zoals: dossier zoek en tja dan mogen ze niks doen natuurlijk, arts boos, wachtende verpleging op het boven water komen van de papieren, die waren er toen natuurlijk! Nu klikt men op knopjes en haalt de boel digitaal op, toen had je papieren mappen waar je halve leven inzat! Toen de map gevonden was, werd het infuus aangezet en duurde het niet al te lang voordat je er was, al leek het dagen te duren!

Een couveuse stond klaar, omdat men middels echo’s dacht dat je daar in zou moeten, maar de hilariteit was groot toen bleek dat je meer dan 50 cm. groot was. Het ding werd dan ook snel weggereden… Nadat je een paar uur had moeten nablijven, kwam er een ambulance om ons tweetjes op te halen en naar huis te brengen, dat ging zo in die tijd! Eveneens was het de bedoeling dat je tien dagen in bed bleef, met af en tijdens het wassen en verschonen even eruit!

Maar: je was er, je bent er en ik ben al 43 jaar de trotse moeder van een heerlijke dochter! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag meisje, met liefs van ons twee.

Schrijver: An Terlouw, 20 december 2021


Geplaatst in de categorie: geboorte

4.0 met 3 stemmen 902Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)