Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

31 December 2021

Oudejaarsavond 2021, langzaam gaan de wijzers richting het grote moment dat we elkaar een Gelukkig, Gezond en Mooi Nieuwjaar kunnen wensen. Net als vorig jaar, toen deden we dat ook, net als de talloze jaren ervoor! Oudejaarsavond - een vuurwerkverbod waar men zich al maanden niet aan houdt maar dit terzijde - een samenkomen van niet meer dan twee personen, waar ook niet veel mensen zich wel aan houden, maar net zoveel mensen dus niet! Net als met sluiten van winkels, de ene is netjes dicht de andere gewoon open! Niemand die er nog iets van snapt maar: terug naar Oudejaarsavond 2021, de talloze ongekend harde knallen, zeg maar explosies zijn niet meer bij te houden! Dit heeft niets meer te maken met vuurwerk, dit heeft alles te maken met aanslagen op oren, huizen, mensen: kortom idioterie!

De afgelopen week kwamen de explosies soms zo onverwachts, dat ik een knallende vloek liet horen, van schrik want ik riep erachteraan: je hand mag er wat mij betreft afliggen, om erachteraan te moeten constateren dat er dan wederom een beroep op verpleging moet worden gedaan, dus dat was niet zo slim. Maar ja, je zegt dingen in een emotie en zeker als dat een schrik-emotie is! Oudejaarsavond 2021, mensen gaan de deur uit, maar even zoveel mensen zitten alleen! Gelukkig is daar de tv nog, maar de eenzaamheid is groot door de maatregelen opgelegde eenzaamheid, immers wil niemand ziek worden?

Oudejaarsavond 2021, de explosies worden heviger, wat is er gebeurd met vuurwerk zoals wij het konden….ooit? Met als enige nare: de voetzoeker, zo’n vervelend kreng dat over de vloer stoof, brandend en fluitend, je sprong er een gat van in de lucht, nou die voetzoekers van toen, halen het niet bij de explosies van nu. Want ramen trillen, dieren zijn doodsbang, geen mens meer op straat en ik vraag me af: is dit nou een oudejaarsavond met bombardementen die zijn weerga niet kennen? Is dit nou: je kont tegen de krib gooien omdat men het er niet mee eens is - niks af te mogen steken?

Overigens vond ik dat een slecht plan, maar ja, daar ga ik niet over, had gewoon dat vuurwerk laten afsteken, niet zoals het nu gaat want de explosies die nu klinken zijn dus in feite strafbaar! Ik hoop oprecht dat iedereen geheel intact het overlopen van ‘21 naar ‘22 haalt; maar voor nu wens ik je wijsheid en gezondheid. Maar ga als het even kan niet naar buiten, tenzij je in een bomwerende bepakking loopt!

... Jaarwisseling ...

Schrijver: An Terlouw, 31 december 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 2 stemmen 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)