Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Four Hours at the Capitol

Dit kan toch niet, ik droom, dit kan en mag niet waar zijn wat hier gebeurt. Een rechtstreekse uitzending van het journaal met beelden die zo onwerkelijk schokkend zijn, dat het niet eens gedroomd kan zijn!
Een mensenmenigte belaagt de Tweede Kamer, waarbij de voorste groep luid schreeuwt ‘Tribunalen, tribunalen’. Een groep met hun gezichten verstoppend in hoodies, bivakmutsen, achter mondkapjes en maskers, gewapend met knuppels en enkelen zelfs met angstaanjagende messen en/of manchetes, bestormt de Tweede Kamer.
Na een poos komen ze weer naar buiten met Rutte , Kaag, Hoekstra en de Jonge in hun midden. Rutte z’n bril is kapot geslagen. Hoekstra heeft duidelijk klappen opgelopen en bloed loopt langs z’n gezicht. Bij Kaag hebben ze haar kleren van het lijf gerukt en kaal geschoren. De Jonge lijkt er het slechts van af te komen. Z’n mooie schoentjes zijn hem afgenomen en letterlijk is een van de schoenen hem bijna in z’n strot geduwd. Hij wordt gedwongen die in z’n mond te houden.

Het ontevreden volk is op hol geslagen als een troep hooligans – onbegrijpelijk dat het tot zoiets kan lijden. Die mafkees van de FvD, van Houwelingen heeft gelijk gekregen, op het binnenhof zijn in allerijl tribunalen ingericht – waar snelrecht zal plaatsvinden.
De rechters bestaan voor het merendeel uit mensen van de FvD en enkele mensen van PvdV. Alle gevangenen worden zonder pardon schuldig bevonden en veroordeeld. Uiteindelijk wordt ook Sjoerdsma, die zich duidelijk heeft verzet, bont en blauw geslagen en bloedend, door ‘het volk’ voor het gerecht gesleept.
Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Oké, deze regering heeft schromelijk gefaald, dat is duidelijk er zijn nog nooit zoveel ontevreden burgers geweest. Noem ze maar op: de boeren, MKB-ers, jongeren die geen woonruimte kunnen vinden, studenten, moeders die onterecht van fraude zijn beschuldigd door de belastingdienst en alles, zelfs hun kinderen kwijt zijn geraakt. Groningers die de gaswinning zien stijgen en hun huizen dieper de grond in zakken, het onderwijspersoneel, mensen uit de zorgsector, zelfs gepensioneerden en politieagenten in burger.

En allemaal protesteren ze zogenaamd tegen het Coronabeleid. Ook in omringende landen zijn grote protesten tegen de maatregelen. In Frankrijk komt een menigte van 1oo.ooo mensen op de been, nadat eerder al een keer 200.000 hun ongenoegen uitten.
Er heerst in grote delen van Europa onvrede, Maar dat het juist in ons land zo uit de klauw is gelopen – onbegrijpelijk. Natuurlijk weet ik niet wat er op social media gebeurt, omdat ik dat niet volg. Hoe de mensen de afgelopen tijd vermoedelijk zijn opgejut met allerlei complottheorieën, die de algehele onvrede hebben gevoed, en in protesten tegen het coronabeleid samen tot uiting komen.

Plotseling zie ik enge mannen in zwarte jassen met maskers op en touwen waaraan een strop naar voren treden en als eerste Sjoerdsma weg voeren.
Dan valt de beeldverbinding weg, de camera wordt blijkbaar uit handen van de cameraman geslagen, valt op de grond, waarna een laars de rechtstreekse verbinding beëindigt. O God laat het een droom zijn, laat het niet waar zijn; dit is werkelijk afschuwelijk het lijkt de Franse revolutie wel.

Mijn vrouw schud me wakker en vraagt: ‘Wat lig jij te woelen, voel je je wel goed? Laat me niet zo schrikken man.’
‘Eh, ja ja, het gaat wel.’ Ik moet bijkomen en vertel haar dat ik afschuwelijk heb gedroomd.
‘Gisteravond heb ik de documentaire ‘Four hours at the Capitol’ gezien – wat een blinde razernij, wat een haat, wat een griezelig geheel, werkelijk doodeng.’

Het had blijkbaar diepe indruk op mij gemaakt. De vraag rijst: zou het hier in het echt ook kunnen gebeuren? We denken misschien van niet, maar de mensen hier zijn net zo gemakkelijk te beïnvloeden als iedere ander volk.
De kracht van de sociale media is overdonderend en genadeloos. Ach wij zijn toch veel verstandiger dan die labiele Amerikanen? Helaas, ik ben bang van niet. Gekken lopen hier ook rond – zie de moord op Pim Fortyn. Ach hoor ik mensen denken, dat was een individuele gek.
Toch heeft het bij ons in een ver verleden ook al eens plaats gehad. De gebroeders de Wit werden destijds op grond van misleidende vlugschriften gelyncht.
Laten we maar hopen dat een nieuwe regering echt met de problemen aan de slag gaat en wel iets gaat aanpakken en oplossen.
En wat dromen betreft er maar vanuit gaan dat ze zoals gewoonlijk bedrog zijn?

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 11 januari 2022


Geplaatst in de categorie: emoties

5.0 met 1 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)