Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De scoot in twee stukken!

Op de terugweg van een verjaardag waar we waren, zeg ik tegen meneer T: wat maakt jouw scootmobiel een raar geluid. Tja, zegt hij, ik hoor ook wat, maar geen idee wat er aan de hand is. En zo toeren we in de kou richting huis, hebben het er ook al over dat - zodra we thuis zijn - meteen de verwarming aan gaat, want oei wat was het koud! Thuis komt in zicht en we rijden de berging binnen, hij eerst want dat werkt het beste dus…

Als ook ik de cabrio voorzichtig achteruit rij, hoor ik een oorverdovende klap, schrik me een hoedje, of petje mag ook en kijk opzij, huh? Meneer T zit zeker een halve meter omlaag? Ik zeg wat doe jij nou en schiet in de lach want het was een hilarisch gezicht. Stomverbaasd kijkt ie omhoog - tja dat moest wel vanuit zijn positie en zegt: volgens mij is ie afgebroken? Nou daar lijkt het erg veel op, maar in die houding heb ik dat nog nooit gezien! Je hebt nu duidelijk een cabrio voor kleine mensen!

Hij komt overeind en we laten het ding staan zoals ie staat, - ik zeg, niks meer aan doen en morgen bellen. Laat dochter weten dat we thuis zijn en dat de cabrio in twee stukken is waarop meteen de telefoon gaat en ze vraagt wat er is, dat werkt mondeling beter natuurlijk. Toch zeg ik even later: best mazzel dat het binnen gebeurde, enig idee wat je ontsprongen bent, want midden op de weg wil je dit soort acties niet natuurlijk.

Maandagmorgen meteen gebeld en weet je: maandagmiddag stond hier een monteur met een vervangende cabrio. Na de uitleg aan de telefoon bleek wel dat dit geen actie is om even naar te kijken op de parkeerplaats…. Dus we kunnen weer naar buiten met één verschil: het is zo gruwelijk koud dat we buiten laten voor wat het is en wachten op iets schappelijker weer.

... De scoot voor kleine mensen ...

Schrijver: An Terlouw, 13 januari 2022


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.5 met 2 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)