Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gewoon- ff prikken!

De dame die me belt zegt: nee U moet echt vandaag komen om bloed te prikken want: de arts heeft precies op elkaar afgestemde afspraken. Nou dat vind ik heel knap, precies op elkaar afgestemde afspraken, nog niet eerder had ik te maken met een arts die én op tijd is én afspraken had die, op elkander afgestemd waren. Maar je ziet: nooit te oud om te leren, duidelijk. Omdat ik net binnenstapte en het buiten dus gruwelijk koud was, dacht ik heel even: ik ga morgen wel dat kostbare vocht af laten tappen, een soort aderlating dus maar dan anders?

Wanneer buienradar bekeken wordt, lijkt het me wijs om toch vandaag maar weer de kou te trotseren en zo ga ik richting ziekenhuis, moet eerst een formulier ophalen bij de ene balie om vervolgens een 'nummertje' te trekken bij een daarvoor bestemde zuil. Er zijn slechts drie wachtenden voor me dus dat valt alles mee en inmiddels trek ik m’n jas uit, ploing, nog twee wachtenden, dat gaat rap! Nummer 29 heb ik en als ik vlak na elkaar nog twee keer ploing hoor schuif ik naar voren, ploing!

Ik mag naar binnen en zeg: nummer 29 is present, precies m’n leeftijd ook nog, de prik dame lacht en zegt: er staat een 1 voor, ja dat zag ik maar zeg nou zelf, zie ik er goed uit toch, voor 129 jaar? Inmiddels checkt ze de gegevens, alles klopt en ze parkeert de naald in m’n arm, het rode vocht stroomt met een bloedgang (heel toepasselijk) de buisjes in…de dame zegt: wat heeft u paarse handen? Enig idee hoe koud het buiten is? Nee dat had ze niet, maar ze weet nu wel wat haar te wachten staat als ze klaar is met werken, tandjes het is dus echt koud!

Na het verwijderen van de band, de naald en m’n arm ingepakt te hebben (dat moet vanwege het slikken bloedverdunners) zegt ze: een half uur niet gebruiken en kijk: dat is een dingetje, een half uur je arm niet gebruiken dat gaat ‘m niet worden en dus…kleed ik me aan, wens de dame een fijne dag en ga met een bloedgang naar huis waar inmiddels gewacht wordt met warme koffie, een warme kamer en een warme man!

Schrijver: An Terlouw, 19 januari 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.5 met 4 stemmen 154Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
23 januari 2022
Email:
hmessielive.nl
An, je wordt in dit verhaal vlot geholpen
en een hartverwarmende sfeer bij thuiskomst
is de kroon op alles.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)