Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dejavu

Het zal een jaar of twintig ( meer kan ook ) geleden zijn toen meneer T en mijn persoontje richting Limburg gingen, naar Arcen om precies te zijn want daar zitten die geweldige thermaal baden waar je zo zalig verwend wordt dat je lijf al bij voorbaat warm aan gaat voelen, maar dit even terzijde. Het verschil in de weersomstandigheden is per provincie groot te noemen, want daar- waar we vanaf de randstad vertrokken in redelijke temperaturen, kwamen we in het zuiden aan in de sneeuw! Jawel, het thuisfront geloofde er niks van maar wij liepen in de sneeuw en thuis was het ongeveer 10 graden met zon, dus best een verschil?

Er was toen nog niet zoveel sprake van digitaal mensen op de hoogte brengen middels foto’s dus moest men ons op het woord geloven, toch? Er was een huisje geboekt op Klein Vink, redelijk gedateerde huisjes maar ach, we kwamen niet voor het onderkomen, we kwamen omdat het zo heerlijk dichtbij de baden was, daar gingen we voor tenslotte….

Op de eerste dag, als je na drie uur het huisje in kunt, zetten we onze spullen binnen, maken de bedden op en zijn binnen een uur dan juist daar te vinden waar we voor komen, precies, in de thermaal baden! Oh heerlijkheid! Thuis vandaan uit de vriezer eten mee genomen zodat we amper iets te doen hebben aan dat deel van het verblijf maar wat me opviel: ondanks de zalige baden, hield ik steenkoude voeten!

Tja, ik had in de sneeuw gelopen maar was daarna in de 37 graden baden geweest dus zou je ontdooit moeten zijn, toch? Weer bij het huisje aangekomen, zeg ik: even de sloffen pakken want de voeten zijn bevroren! Op zoek naar de tas, alwaar sloffen-schoenen van ons beiden zitten, maar die tas stond dus thuis, vergeten in de haast!

Zo da’s niet tof, dan de schoenen maar aanhouden en terwijl ik de schoen weer aantrek zie ik dat er voetstappen op de grond staan? Huh? Dan: bij het uittrekken van die dingen blijken de sokken drijfnat te zijn, ik kijk er verbaasd naar om vervolgens naar de onderkant te kijken, verrek, m’n schoenen zijn dus helemaal verrot, geen klein beetje maar over de gehele breedte zijn beide schoenen aan gort!

Op zich niet raar als je bedenkt dat- ze al een slordige tien jaar ( of meer ) meegaan, het zijn van die instappers die je als het ware aan kunt hebben, bij het naar bed gaan? Tja, bromt eega, dat worden nieuwe en werd wel tijd ook maar: we kunnen nu dus niet naar Duitsland want er zitten geen winterbanden onder de auto, nee: die hadden we bij vertrek ook niet nodig toch?

De volgende dag gaan we richting Venlo, om er daar achter te komen dat de winkels ‘s middags open gaan, maar de tijd wordt goed doorgebracht en uiteindelijk gaat de zaak open die ik hebben moet, slaag meteen voor schoenen natuurlijk en de dame vraagt: zal ik deze wegdoen? Nou nee, ik doe de nieuwe aan en neem de oude mee, die gebruik ik als sloffen deze week….

De rest van de week droge voeten natuurlijk en de reden dat dit me te binnen schiet? Ik loop op van die zalige sloffen…..al een eeuwigheid, drie maal raden wat er mis mee is? Juist, de zool is van links- naar rechts compleet door! Dat worden nieuwe zegt meneer T en ik zeg: ze zitten prima, ik hoef er niet mee in de sneeuw, dus ik hou ze nog even…snappie?

... Een Dejavu. ...

Schrijver: An Terlouw, 30 januari 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)