Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zo’n klein iniminidingetje

Het stelt niks voor, is amper 3 mm groot en toch: zorgt het voor een enorm probleem, nooit geweten dat: iets van zo’n omvang je zo vreselijk voor het blok kan zetten, maar toch is dat precies wat hier gebeurde! Dwergjes zijn leuk, lief ook, maar als we het hebben om een inimini klein niemendalletje, dan wordt het een heel ander verhaal, zoveel is zeker! Een paar weken geleden moet- zoals bij iedereen die een stofzuiger in huis heeft, de zak worden vervangen, op zich een actie die dus niks voorstelt, een actie die je talloze malen kunt doen, of in dit geval- laat doen, zonder dat er woorden over worden vuilgemaakt, dat dus?

De zak zat vol, het was te ruiken ook en dus gaat onze lieftallige hulp aan de slag om het ding te vervangen, niks mis mee, toch? Eh nou achteraf dus eigenlijk wel want wat is het geval wel: de zak, daar zit een soort hendel aan en die past precies in een daarvoor bestemde gleuf in de ruimte waar die zak dus inpast, snap je? Oke, nou die hendel heeft duidelijk niet het eeuwige leven, ook al logisch en er breekt dus een super klein dingetje af, zoiets waarvan je denkt: ach laat gaan joh, er zitten nog genoeg kleine dingen aan….nietwaar?

Dus de zak gaat in de ruimte, en de stofzuiger wordt weer gebruikt, tof toch? Tot er vandaag iemand het ding wil gebruiken, ze zet hem aan ( haar kan ook ) en het kreng stinkt, zo vreselijk dat ik zeg: zet hem eens uit ( of haar ) de boel gaat open en het was een compleet oorlogsgebied, al het opgezogen vuil zat voor een klein deel in de zak, het leeuwendeel zat door de machine heen en de sleuf- die in de gleuf zou moeten passen, tja, die lag dus te niksen op de bodem van de stofzuiger!

Dat ene kleine iniminidingetje, dat gevalletje wat afgebroken was, stelde dus wel degelijk iets voor, dat zorgde ervoor dat de sleuf dus in de gleuf paste en nu dat er niet meer opzat, dacht de zak ook van; geen iniminidingetje, dan verzamel ik ook niks! Nou lekker dan! Ik zeg: gebruik het maar zonder zak, ik doe hier niks aan en ga morgen wel voor een andere….en zo zie je maar- elk klein dingetje heeft wel degelijk nut!

... Hoe een klein dingetje voor grote problemen kan zorgen ...

Schrijver: An Terlouw, 4 februari 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

5.0 met 1 stemmen 93Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
9 februari 2022
Oh maar Han, ik eer het kleine wel hoor, nu blijkt dat het kleine dingetje dus een grote taak had? Dank voor je reactie…
Naam:
Han Messie
Datum:
8 februari 2022
Email:
hmessielive.nl
An, jouw verhaal doet me denken aan het spreekwoord "Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert"
Het kleinste dingetje heeft zijn belangrijke en nuttige betekenis in het grote geheel. Zo ook in Gods algehele Schepping.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)