Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De hooghartigheid van een president

Lugubere verhalen maskeren het nieuws. Bloederige toestanden komen de woonkamer binnen. Daar, waar we voorheen moeite hadden met het gedrag van de vorige Amerikaanse president, je weet wel die met dat blonde haar, daar worden we nu geconfronteerd met een idioot die een land regeert alsof hij een spelletje stratego speelt. Zou hij niet doorhebben dat het om levende mensen gaat? De toon in zijn interviews is die van: ik wil, ik zal, ik moet!
Vanmiddag in een interview met een journalist bleek dat de dwaas, die zich president heeft gemaakt van Rusland, ooit achter ratten aan heeft gezeten en op het moment dat hij een rat in het nauw dreef, sprong het beest op hem af! Ik heb me laten vertellen dat zo’n dier dan probeert over je heen te springen, maar die mafketel, die ruziezoeker, die gevaarlijke gek, zegt aangevallen te zijn door een rat!

Mijn stille wens, dat het een heel grote rat geweest zou zijn, is niet opgegaan, maar brengt me wel op het idee: stel dat die rat indertijd een paar tandjes in hem gezet heeft, in dat geval kun je met recht zeggen dat de Russische president ’van de ratten besnuffeld is’ want geen enkel normaal denkend mens, flikt wat hij uithaalt, geen enkel normaal denkend mens, speelt zo met levens alsof het niks is, geen enkel figuur is zo afschuwelijk bezig met manipuleren dat het gevaar, dat uit zijn ogen straalt me met recht doet zeggen:

Hij is door een rattenbeet van de ratten besnuffeld. Het is te afschuwelijk voor woorden!

Schrijver: An Terlouw, 27 februari 2022


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.0 met 3 stemmen 90Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 februari 2022
Han, in feite is die dwaas ook laf, kleinzielig, narcistisch en gevaarlijk. Denkt dat ie alles is, maar in feite is hij een manipulatief sujet die toevallig in staat is om dodelijke acties aan te sturen! Dank voor je reactie.
Naam:
An Terlouw
Datum:
28 februari 2022
Richard, het verhaal over de rat- is een verhaal wat hij zelf aanhaalde bij een interview, dus kwam niet uit mijn hoge hoed! Dank voor je reactie.
Naam:
Han Messie
Datum:
28 februari 2022
Email:
hmessielive.nl
Zoals je het in jouw verhaal naar voren brengt, komt Poetin over als een inhalige narcist, vooral ook laf en kleinzielig door die geschiedenis met de rat.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
28 februari 2022
De verontwaardiging van de schrijver is zeer begrijpelijk. Maar de tirade met ratten en andere benamingen van de oorlogsvoerder voegt wat mij betreft weinig toe. Dit valt bij vele kassa's van de buurtsuper te vernemen. Ook niks mis mee, maar dat is iets anders dan een 'verhaal' op een eerzame schrijfsite. Uiteraard is dit een strikt persoonlijke observatie. En mijn commentaar doet niets af aan de ruimte voor andere invaslhoeken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)