Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nee, ik kon me er niets bij voorstellen…maar nu?

Verhalen in de jeugd over de diverse oorlogen die grootouders en ouders hadden meegemaakt, ja natuurlijk kregen we dat mee, net als de verhalen van schoonouders, die veel acties meegemaakt hadden en dus de oorlog op een andere manier hadden meegemaakt, omdat ze in een andere omgeving vertoefden en dus, was mijn beleving en waarneming van die ellendige tijd er eentje vanuit: een ver en grijs verleden waar ik niet rouwig om was, zeer zeker niet!

Natuurlijk werden er ook later diverse oorlogen gevoerd, maar dat waren een soort van: ver van m’n bed gebeuren, immers vlogen hier de kogels en bommen niet door de lucht? Hooguit kreeg je hier in ons rustige landje te maken met ontploffingen omdat gajes het op een geldautomaat hadden voorzien, maar dat was het dan wel, genoeg schade om je achter de oren te krabben maar geen slachtoffers in de vorm van: zoals het nu binnen komt.

Want er is oorlog en weet je, die komt allengs dichterbij, het is een luguber gebeuren en al eerder schreef ik over die ene persoon die de macht zover naar zich toetrok en als een marionetten speler de soldaten aan het werk zet, middels geweren, pistolen, bommen, granaten, raketten en talloze tanks die constant het straatbeeld vullen van dat gebied dat hij zich toe wil eigenen.

Nee, een oorlog niet meegemaakt hebbende heb ik te maken met diverse emoties die variëren van: onmacht, woede, tot een groot gevoel van hulpeloosheid want, wat begin je tegen slechts één persoon die blijkbaar in staat is om een grootmacht aan mensen in te zetten met slechts één doel, zoveel mogelijk slachtoffers maken? Ik heb geen oorlog meegemaakt, zou niet weten hoe een pistool werkt, haat harde geluiden en ben boos, boos omdat blijkbaar mensen het nodig vinden dusdanige idioterie toe te passen dat de veiligheid verdwijnt en mensen op de vlucht slaan!

Nee, een oorlog niet meegemaakt, gelukkig moet ik zeggen, want als de verwoestende beelden weer op tv verschijnen draait m’n maag om….

Schrijver: An Terlouw, 28 februari 2022


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.7 met 7 stemmen 99Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
Die oorlogen, die wij, onze lichting, nooit hebben meegemaakt, geven ons al genoeg afschuw. Maar nu het voor heel Europa dreigend wordt, misschien zelfs voor de wereld? Ja, na de afgelopen tijd van pandemie een wellicht nog grotere dreiging.
Moeten wij hulpeloos toezien hoe er in het Oostblok wordt gevochten? Gelukkig geven de landen in het Westen toegang en opvang voor de vluchtelingen. Eigenlijk valt er meer te doen... De vraagtekens blijven rijzen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)