Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bomen sparen in verkiezingstijd

Een heerlijke zonnige dag noopt natuurlijk om naar buiten te gaan en zo deden we dat ook. Normaal lastig op donderdag maar vandaag dus niet, hoewel de voortekenen wezen op een minder geslaagd uitje want: buiten gekomen wordt ons pad geblokkeerd door een enorme vrachtwagen aan onze gebruikelijke afrit en- aan de andere kant een opengebroken stoep, dus na overleg het meest irritante pad gekozen waarbij gezegd moet worden dat je nieren bijkans achter je blijven, zo hotst en botst dat dus.

De wekelijkse markt staat er, in twee stukken en erover heen rijdend beken ik dat het niet meer de markt van weleer is. Je bent er zo door- en overheen en als ik dan al een kraampje zie waar we stilhouden, staat niet alleen de eigenaar er niet, maar als die is geroepen door een collega, heeft hij niet wat ik nodig heb. En zo gaan we braaf naar appie, voor een bloemkool, verse worst etc., want dat hoort erbij.

Naar buiten komend komt er een kerel op me afgelopen en zegt: kan ik u een folder meegeven, waarop ik vraag: waarvan dan? Wel, van een politieke club dus, D66 om precies te zijn en ik zeg nog netjes: nee dank je wel, niet alleen geen interesse maar ook zonde van die folder, immers zijn daar ook bomen voor omgelegd? Gaat U niet stemmen dan - en ik vraag, waarom vraag je dat, dat heeft toch niks te maken met het niet aannemen van die folder want: natuurlijk ga ik stemmen!

Mag ik vragen waarop en ik zeg, vragen staat vrij, mijn antwoord blijft bij mij, in elk geval niet op de club waar je nu folders van verspreidt en hij vraagt: waarom niet? Een simpel en heel duidelijk antwoord? DAAROM NIET!

... Zon en papier ...

Schrijver: An Terlouw, 3 maart 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1.5 met 4 stemmen 91Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
5 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
An, voor de folder zijn bomen omgelegd, maar even goed voor het stempapier. Zo blijft het omleggen van bomen ergens toch onvermijdelijk. Ik denk dan zo'n beetje: "Laat de dikke stam van grote bomen maar gebruikt worden voor hout- en papierindustrie. De takken en twijgen na het omleggen van de stam afhalen, in het bos laten liggen, zodat het mooie woonplaatsen worden voor diertjes als houtwormen, andere insecten en wie weet wat nog meer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)