Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Voor Binky die er niet meer is

Oh het is maar een kater zouden veel mensen denken en zeggen maar deze was er eentje die zijn bazinnetje vertroetelde, omdat zij dat ook deed voor het dier, het was zo’n kater die bijna stond te lachen als ze thuis kwam, Binky stond achter de deur te wachten op haar- het bazinnetje en die twee vulden elkaar aan als de vork en de lepel, als het bordje en het kopje, ze waren metgezellen, partners, al was zij het bazinnetje en hij de kater…Binky.

Er was altijd wel iets om te vragen, hoe is het met Binky, dan zat ie in de vensterbank te zonnen, of lag uitgevloerd op haar schoot, lag alsof het zo hoorde, pontificaal op bed, want ook daar was plaats voor hem. Jaren waren ze een stel, zij en Binky en ineens, als ze beiden ‘ s morgens de trap aflopen, zoals elke morgen, valt hij halverwege van de trap naar beneden, blijft even versuft liggen, alsof ie het zelf maf vindt zo snel beneden te zijn, zeg maar.

Ze rent achter hem aan, verbaasd en geschrokken en Binky staat op, het lijkt alsof ie een beetje slaapdronken is, maar dat was tie dus niet. Baasje gaat de dierenarts bellen, en dan begint de ( al is het dag ) de nachtmerrie, want: de dierenarts waar ze ruim 35 jaar bekend is, heeft geen tijd? Na diverse telefoontjes gepleegd te hebben- en net zo vaak te horen gekregen te hebben: sorry, te druk- geen tijd- kom volgende week maar, krijgt ze uiteindelijk een menselijke dierenarts aan de lijn die zegt: kom maar met het dier, want dit is een spoedgeval en dus, wordt Binky in een kattenmand gelegd met een zachte deken….

Ze gaat alleen, Binky geeft geen antwoord als ze tegen hem praat, ( want dieren geven antwoord hoor ) en ze komen aan bij de menselijke dierenarts die al snel constateert dat het helemaal mis is met het diertje…hij was niet meer te redden…oh hemel, oh nee, dit niet! Het is niet de bedoeling, ik wil gewoon een pilletje, een prikje, hij moet gewoon beter worden, maar de arts zegt: dat maakt hem straks een lijdende kater en nee- dat wil ze niet…

Binky moet zijn laatste spuitje, wat een ellende, een levensgezel, een maatje, een vriend een metgezel, ze heeft hem al jaren en oké, hij is 15 jaar, maar ze kunnen best ouder worden toch? De arts zegt: het is het beste en zo…moet het bazinnetje afscheid nemen van haar allerliefste vriend haar maatje, haar Binky…ze laten haar even alleen en dan komt de arts terug, Binky krijgt een slaap spuitje en even later het laatste spuitje….een laatste adem teug en Binky is onderweg naar de Katerhemel…

Ze zit met het dier op schoot, voelt hem slap worden en dat het hartje stopt…vaarwel allerliefste metgezel, vergeten doe ik je nooit, missen altijd en mijn liefde voor jou, blijft!

Rust zacht Binky.

... Het was geen gewone poes- het was een wonder- kater Binky ...

Schrijver: An Terlouw, 4 maart 2022


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 3 stemmen 278Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
5 maart 2022
Han, dank voor je lieve reactie en ja- het bazinnetje heeft het er erg moeilijk mee, is ook een hele tijd en toch hoop je altijd weg te komen met een simpel receptje zodat….
Naam:
Han Messie
Datum:
5 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
Ja, ik kan me voorstellen wat een lijdensweg de bazin moet doormaken na het verlies van haar zo geliefde kater. Vijftien jaar is al een hele leeftijd voor een kat. Maar ja, hoe langer je een kat hebt, hoe moeilijker het wordt om ervan te scheiden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)