Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De blunder van rare gezichten

Het is zaterdag en op het winkelcentrum staan talloze kraampjes van de meeste politieke partijen zich te profileren, allemaal op hun eigen manier natuurlijk. Als we eerst even een rondje gereden hebben, besluiten we de horde te nemen en rijden in de scootmobiel het centrum op.

Ondanks de schijnveiligheid (immers lopen besmettingen nog altijd op) houden we gepaste afstand en rijden we langzaam richting de kraampjes… eega rijdt een slordige tien meter voor me, waarbij ik eerlijk beken dat hij 'niets heeft met politiek') en hij van tevoren al zegt: ik stop nergens….

Het allereerste kraampje is raak - bingo, hij wordt aangesproken door een man van de ChristenUnie, maar zegt, als de man iets vraagt: nee en rijdt door. Ik zie het gebeuren en de persoon in kwestie trekt een heel laatdunkend en raar gezicht als hij zich omdraait naar een mede-persoon die mensen wil benaderen!

Dan nader ik dezelfde man en jawel, hij spurt op me af, houdt stil en wil zijn mond open doen, waarbij ik zeg - laat maar, je kunt beter je mond houden, want ik hoor toevallig bij die meneer waar je net zo’n idioot gezicht bij trok, dus als ik ga stemmen, wat hier door mij voor twee personen gedaan wordt dan is één ding zeker: je hebt voor mij afgedaan!

En ga je nu maar verantwoorden en gekke gezichten trekken bij de volgende, je moet je schamen! Zachtjes rij ik verder, ogen priemen in m’n rug en in de achteruitkijkspiegel zie ik hem staan, had geen woorden meer over…. Dan komt de lokale partij in beeld en ik zeg: even bijkomen want wat me net overkwam geloof je gewoon niet… vertel het verhaal en een lachsalvo klinkt over het winkelcentrum…

Zo zie je maar weer dat: er altijd mensen zijn die je zien…..

Schrijver: An Terlouw, 12 maart 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

2.2 met 12 stemmen 275Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
16 maart 2022
Richard, dank voor je reactie en zo zijn er vele mensen, net zoveel meningen die iedereen mag ventileren vanzelf. Als je IN het verhaal niet leest wat ik bedoel, dan is dat jammer. Volgende keer beter
Naam:
Richard Bahl
Datum:
16 maart 2022
Mogelijk vergis ik mij deerlijk, maar dit verhaaltje gaat in mijn beleving helemaal nergens over. Jammer, want ik ken betere bijdragen van de schrijver. Zij heeft een sympathiek oog voor gebeurtenissen dichtbij. Hier echter gebeurt zo goed als niets. Behalve dan vertoon van kippendrift vanwege enkele gevoelige teentjes bij een uitspraak die de dame nota bene niet eens correct verstond. En wat bedoelt zij met: 'ik laat het verhaal rondgaan'? Wat is een 'raar en laatdunkend' gezicht'? Misschien scheen de zon in de ogen van de christelijke onverlaat? Wat betekent in het commentaar van de schrijver: 'Overigens was het meer dan 1 persoon die het verhaal leuk vonden?' Welk verhaal en welke humor? Prettig dat haar fans of aardstralen de lezers aantallen opkrikken en dat de commentaren ook weer schelen. Ik gun Terlouw de lol en het succes. Maar ja, deze bijdrage is voor mij wel heel erg gebakken lucht.
Naam:
An Terlouw
Datum:
14 maart 2022
Mariska, dank voor je reactie en ik haak er even op in, de man vroeg of hij hem kon interesseren, waarop meneer T zei, nee dank u en doorreed! Als dat een reden is om een raar antwoord en gezicht te trekken, dan hebben we duidelijk een ander beeld voor ogen? Desinteresse of niet, dit hoort niet! Dat er in een scootmobiel ( helaas nodig ) gereden moet worden heeft mijns inziens niets met de affaire te maken. Overigens was het meer dan 1 persoon die het verhaal leuk vonden.
Naam:
Mariska Brummel
Datum:
14 maart 2022
De meneer van de Christen Unie - vaak nette partijmensen in mijn beleving - zal geschrokken zijn van de nogal brute wijze waarop mijnheer T. een vriendelijk verzoek bij voorbaat van de hand wees. Merkwaardig dat de persoon van de lokale partij moest meelachen om de botte wijze waarop een collega-politicus was verrast.
Zal een uitglijder zijn, die ik hem graag vergeef evenals de desinteresse van mijnheer T. in politieke zaken, die ervoor gezorgd hebben dat hij in een vrij en welvarend land mag rondrijden in zijn door de Overheid en/of Zorgverzekeraar gesubsidieerde scootmobiel.
Naam:
An Terlouw
Datum:
13 maart 2022
Han, dank voor je reactie en weet je- ik verstond niet wat hij zei, door het rumoer, maar netjes was het allerminst! Je maakt hele foute reclame op deze manier en dat niet alleen hè? Ik laat het verhaal rondgaan en zo zie je dat mensen zich vaak anders voordoen, best link ook!
Naam:
Han Messie
Datum:
13 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
Wat de partijen een reclame voor zichzelf maken1
Altijd het hoofd daarbij koel houden en stemmen op wie of wat je allang van plan was te stemmen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)