Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vrede- stel je toch eens voor…

Geen voorstelling te maken van het feit dat- het vrede zou zijn, overal! Niet alleen in de Oekraïne, maar overal, vrede…stel je toch eens voor dat: er nergens narigheid zou voorvallen, dat er niemand het in z’n - of haar hoofd zou halen een ander te belagen met welk wapen dan ook?

Er is voor van alles een dag uitgevonden, een - schelpenzoek dag, een dag voor de vrouw- een dag voor de man, een dag voor de vrijheid, een dag om de gevallenen te gedenken, een dag voor de arbeid, een dag voor….talloze dagen, vogels tellen, vlinders tellen, voor van alles is een dag, die dan door heel veel mensen wordt ingevuld, maar een dag van- en voor VREDE, waarom is die er niet?

Waarom is de meest belangrijke vorm van leven niet een tot een echte dag van Vrede uitgeroepen, wel daar heb ik zelf een antwoord op: de mens is niet in staat gebleken om Vrede na te komen, na te leven en het woord Vrede uit te dragen, dus is het dan raar dat er geen- dag van de Vrede is, nee joh, natuurlijk niet. Gemoord zal er worden, geschoten en gebombardeerd, gestoken en overreden, in elkaar tremmen tot de dood erop volgt?

Vrede op aarde, er zal nooit een dag komen ben ik bang en men hoeft niet te geloven dat- er een reden is waarom men elkaar haat, naar het leven staat want: wat een ander heeft: dat moeten wij ook, toch? Met Kerstmis zijn we bezig om: te kijken hoeveel er onder de boom ligt, na Kerstmis ( waar geen mens bij stil staat) is het over en gedaan, ligt de verpakking van de talloze pakketjes in de vuilbak en is Vrede ( als het er al was) ver te zoeken…

Geen dag voor Vrede en na het gedoe van de pandemie gaan we met rasse schreden door om: elkaar het leven Vrede-zuur te maken? Ik zou willen….wensen…ik zou zo graag…een Vrededag hebben…

... Een Vredesdag ...

Schrijver: An Terlouw, 20 maart 2022


Geplaatst in de categorie: emoties

2.5 met 4 stemmen 128Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
21 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
Een geweldige treffer, An
De pakjes papier na Kerstmis worden weggegooid, evenals het overbekende Lied "Vrede zij God in den Hoge, vrede op aarde..."
Herdenkingsdag... Wat heeft deze dag voor zin als er niet vooruitgekeken wordt naar de dag Van Vrede?
De toekomst moet meer uitgeplozen worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)