Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Babette Koudijs, de ijsjesverkoopster van Hoorn

Sinds Jacqueline Huijgens haar ijssalon 'Likkebarendlekker' aan het Kerkplein is begonnen, loopt het er storm. Met name de verhitte jeugd van Hoorn weet haar zaak goed te vinden en frequent te bezoeken. De jonge heren komen niet alleen voor de verrukkelijke smaken ijs, maar ook voor de knappe verschijning Babette Koudijs, de partner van Jacqueline. Babette is elke dag even uitgelaten en haar vrolijkheid werkt zeer aanstekelijk op de ijsjesjagers. Zij maakt de ijsjes extra lekker. Menige man doet er bewust wat langer over om tussen de heerlijke smaken te kiezen, gewoon om dat heerlijke lijf en die zwoele lippen van Babette langer te kunnen bewonderen. Als kwijlende honden hangen ze over de toonbank en allemaal hopen ze Babette te kunnen versieren, al zijn sommigen al met de staart tussen de benen afgedropen, omdat ze ontdekten dat ze lesbisch is en niet van plan is om daar van af te wijken. Jacqueline en Babette geven elkaar geregeld openlijk een mondkus om eventuele misverstanden van hitsige, opdringerige, lastige mannen te ontzenuwen. Overigens wappert er ook een regenboogvlag boven de etalage, maar niet iedereen blijkt die hint op te merken, want zo is daar Joost de Jonge, een geflipte kunstenaar, die 'Kort Amerikaans' tot zijn bijbel heeft verklaard. Joost is een echte vrouwenversierder en hij heeft zonder te overdrijven rond de honderd Hoornse dames in zijn bed gehad en dat in minder dan vijf jaar tijd, sinds hij uit Amsterdam is komen aanwaaien.

Joost exposeert geregeld in het Kunstcentrum de Boterhal en meestal met naaktschilderijen, maar dat is niet zo opmerkelijk, gezien zijn geflikvlooi met al die wulpse, hongerige, tochtige, opgewonden, supergeile deernen. In Hoorn barst het van de seksueel gefrustreerde vrouwen en Joost weet ze er instinctief direct uit en in te pikken. Met zijn hypnotische charme weet hij zijn vaak naIeve sexobjecten haarfijn uit te dagen en tot gewillige stoeipoesen om te toveren. Hij ruikt hun sexhonger vanaf grote afstand en hij weet zijn versiertrucs heel handig in te pakken. Van de meest feministische en zakelijke vrouwen weet hij in een mum van tijd wilde sexbeesten te maken. Hij weet precies op de juiste knopjes te drukken. Met getrouwde vrouwen is het altijd een beetje oppassen geblazen, maar met jaloerse echtgenoten weet hij ook prima raad, alleen al omdat hij zeer stevig gebouwd is en inderdaad de zwarte band met karate heeft gehaald. Door hem gedupeerde mannen lopen liever een straatje om, wanneer ze hem zien lopen. Het is ook omdat Joost een openlijke hasjgebruiker is, wat bij velen afstotend werkt. De schorpioen-tatoeage in zijn nek doet de rest. Het is Joost natuurlijk ook opgevallen, dat er in die nieuwe ijssalon een verdomd mooie deerne werkt, die hij graag eens uit de kleren wil zien, voor zijn eigen plezier en voor zijn kunstwerk. Dus neemt hij de laatste tijd opvallend veel ijsjes en probeert hij het lieftallige schip te enteren. 'Als ik de kapitein van een heel groot zeilschip was, dan zou ik jou als boegbeeld willen hebben!', slijmt hij tegen Babette, terwijl hij met zijn stoned-blik naar haar malse borsten staart. 'Ik zou je graag een keer op het doek zetten!', vervolgt hij op half-zakelijke toon. Babette bukt speels naar voren, waardoor haar volle borsten er bijna uit rollen. 'En dan wil je vooral deze twee zeker helemaal zichtbaar te voorschijn toveren!', reageert Babette. 'O lálá! Ja-ja, als dat zou kunnen!', zegt Joost, 'een afspraakje maken dan maar?'. 'Na sluitingstijd kom ik bij je langs!', zegt Babette heel vastberaden en ze duwt hem nog een hoorntje met een bol passievruchtsmaak onder zijn neus. 'En deze is van de zaak!', zegt ze met een gespeelde, overdreven zwoele stem.

Thuis draait Joost met trillende handen een nieuwe joint en hij kan het maar amper bevatten, dat hij Babette zo snel al zo ver heeft gekregen. 'Zij gaat echt een flinke hit worden!', denkt hij, 'daar ga ik tonnen mee verdienen!'. Zijn vriend Karel Baksteen belt vanuit een hasjhuis in de Wallenbuurt. 'Ik ben van plan om een Vladimir Poetin fanclub te beginnen!', bazelt Karel, 'nu iedereen die vent verschrikkelijk haat, heb ik zin om daar vreselijk tegenin te gaan!'. 'Zoek je soms negatieve aandacht?', vraagt Joost. 'Kan zijn, kan zijn, maar wat de fuck man, hier in dit teringland willen sommige stronteikels de dienstplicht weer gaan invoeren, die geuniformeerde maffiahufters moeten hun fascistische moordenaarskleppen houden, een beetje de kneedbare jeugdigen bewust naar de slachtvelden sturen, vuile ratten zijn het, Joost, wat ik je brom, met hun misleidende ronselreclamefilmpjes over een zogenaamd deugdzaam leger en hun ongure nationalisme en schijnheilige gemekker over vrede en veiligheid, fuck man, die Oekraïense moordenaars zijn geen haar beter, moordenaars zijn moordenaars, Joost, hoe ze het ook verpakken en vergoeilijken, inclusief hun gemanipuleer met slachtofferrollen en heldhaftigheid, ze bedonderen iedereen met hun vijandsbeelddenken en idiote vechtafweermechanismen, zeg, oude pacifist van me, luister je nog?'. 'Ik ga hangen, Karel, je hebt helemaal gelijk, maar er wordt gebeld en er staat me toch een lekkere chick voor de deur! Dat wordt smullen, kerel, hou doe!', zegt Joost, terwijl hij naar de voordeur loopt. 'Kom binnen, schone jongedame, hang daar al je kleren maar op!', zegt hij, wijzend naar de kapstok. 'Vind je het niet erg als ik nog even wat aanhoud?', antwoordt Babette ad rem.

Op de schilderzolder drinken ze eerst wat glaasjes Martini om vervolgens met de schilderpraktijk te beginnen. Babette kleedt zich zonder blikken of blozen uit en zij doet geen enkele moeite om verleidelijk over te komen, want dat is zij van nature al meer dan genoeg. 'We kunnen de sessie natuurlijk ook eerst even daar gaan inwijden!', probeert Joost, die met een schalkse blik naar zijn tweepersoonsbed loert. 'Dat is volstrekt onnodig en ongewenst, meneer Picasso, vooral omdat ik niet op mannen val en ik erg gelukkig met Jacqueline ben!', zegt Babette met een frons op haar voorhoofd. 'O, hemeltjelief zeg, dat wist ik niet, excusez moi, mademoiselle, laten we dan maar meteen met het schilderen beginnen, als je daar op dat kleed wilt gaan liggen en de benen losjes uit elkaar doen, dan komt alles in orde!', zegt een verbaasde, onthutste Joost. Babette doet wat haar gevraagd wordt en Joost probeert haar zo mooi mogelijk op zijn doek te krijgen, maar hij verliest al gauw zijn concentratie door de aanblik van één van de allermooiste vagina's die hij heeft mogen aanschouwen. In zijn hoofd beginnen haar zwarte schaamharen te bewegen als zeewier door het zeewater. Door de Martini en de hasj hallucineert hij aan één stuk door. Nu ziet hij allemaal armpjes in haar schaamharen, die hem naar zich toe wuiven. Armpjes, die hem aan de lokgebaren van de roodverlichte, onweerstaanbare hoeren doen denken. Hij is niet meer te houden. Hij smijt zijn penseel door de lucht en hij valt aan. Voordat Babette het goed en wel beseft, zit hij al met zijn natte tong tot diep in haar zalige gleuf, waar Jacqueline gisteravond en lang daarvoor het alleenrecht op had. 'En heeft!', beseft Babette zich ineens volop en vol walging schiet ze naar achteren en rent ze naar haar tas. 'Kom hier, lekkere lesboteef van me!', knort de dolgeworden Joost, 'wat doe je daar?'. 'O ja, ik kom al, mijn lekkere Joost, kijk maar eens wat voor extra verrassing ik voor jou in petto heb!'.

De volgende dag wordt het vermoorde lichaam van Joost achter de Mariatoren gevonden. Hij is van dichtbij één keer in zijn voorhoofd en één keer in zijn borst geschoten. De politie staat voor een raadsel. Zelfs een rechercheteam uit Alkmaar kan er geen touw aan vastknopen. Het is inmiddels midden zomer en de zaak wordt binnen het rechercheteam al als gesloten beschouwd. 'Kom, het is tijd voor een lekker ijsje!', zegt één van de rechercheurs, 'laten we naar 'Likkebarendlekker' gaan, het schijnt dat ze daar de lekkerste ijs van Hoorn hebben en onder ons gezegd en gezwegen ook nog de lekkerste ijsjesverkoopster van Hoorn!'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
21 april 2022


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)