Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geen zorg, toch hulp

Er is hoop in bange dagen, oftewel, er is hoop op het volgende:
iedereen heeft recht op vrije dagen, vakantie en natuurlijk ook het personeel dat in de zorg werkt. Logisch hoor, want ooit zat ik daar zelf ook in en had evengoed recht op vrije tijd. Dat er soms cliënten langs kwamen indertijd precies op etenstijd en genoeglijk mee-aten dat was een normale actie althans voor mij, net als bij een vakantie dat een huisarts van een cliënt belde of ik kon komen in verband met een ernstige situatie…. Hij kon niet zeggen wat, dat zou ik horen als ik kwam. Snel trok ik andere kleding aan en ging erheen, om erachter te komen dat meneer was overleden en de kinderen in het buitenland zaten, er moest iemand bij mevrouw zijn en tja, ik nam de telefoon op….

Dat is al heel wat jaren geleden en nu zijn we zelf afhankelijk van zorg en hulp. Geen ramp en al helemaal niet als de medewerksters haast geïntegreerd zijn, van beide kanten. Maar als gezegd: het is vakantie en personeel is schaars dus kan het voorkomen dat er een weekje is dat er niemand komt. Geen ramp natuurlijk, maar er is één ding waar ik niet zonder kan, slechts één activiteit die gewoon gedaan moet worden en juist dát lukt dus niet meer! Een schoon bed!

Dan komt er een appje binnen, jawel van iemand die vakantie heeft en schrijft: zal ik even je bed komen verschonen? Oei, dat is pas heerlijk, - ik neem wel de kinderen mee - en dat is logisch. Als ze komt, ziet ze dat er inderdaad nodig een stofzuiger gehanteerd moet worden, ook dat wordt ‘even‘ gedaan en weet je, ze zijn er nog, de parels de lieverds de mensen die ongevraagd klaar staan en dat wetende slaap ik komende nacht in een zalig schoon bed!

Dank je wel meissie!

... Ze zijn er nog…parels ...

Schrijver: An Terlouw, 5 mei 2022


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.8 met 4 stemmen 293Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
7 mei 2022
Han het is toch werelds! Dank je wel voor je lieve reactie
Naam:
Han Messie
Datum:
7 mei 2022
Email:
hmessielive.nl
Hoe de hulp van mensen, die zich vrijwillig aanbieden weldadiger aandoet dan die van beroepsverzorgers,
Jouw verhaal benadrukt dat overduidelijk, An!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)