Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Te kort aan pulp, oei hoe doen we dat op de wc?

Een nieuwtje: door een tekort aan houtpulp komt het toiletpapier in de verdrukking; grappig woord als je bedenkt waar je het wc papier voor nodig hebt, nietwaar? Houtpulp is dus nodig om wc-papier te maken en tja als dat dus schaars is- of niet te krijgen dan hebben we straks op de wc wel een probleempje denk ik zo. En ineens denk ik (weer) terug aan heel lang geleden. Opa en Oma hadden in de bijkeuken (die meer op een koude schuur leek) een wc die in het niets lijkt op een toilet van nu. Een soort van bankje op een verhoging en er lag een plank overheen.

Als je die optilde zat er een behoorlijke stinkende ruimte onder, ofwel de wc! Je deed er je behoefte, welke dat ook was en als je de grote boodschap had gedaan, lagen er stukjes krantenpapier waar je jezelf mee af kon vegen. De klep ging er weer op en met zwarte handen van de inkt ging je de keuken weer in, immers - de bij-keuken, lag naast de gewone keuken en wie maalde er om hygiëne? Niemand toch?

Dat ook ander papier kon worden gebruikt - enveloppen of zo, moge duidelijk zijn, al werd dat meer gebruikt om boodschapjes op te schrijven en dus niet om de grote boodschap af te vegen, maar dit terzijde. Een gezellig zitje was het niet daar, niet alleen vanwege het krantenpapier maar ook omdat het er koud was, de wind gierde door alle kieren en gaten en nou had men die kunnen dichten met krantenpapier, maar ja, dat was nou eenmaal voor andere doeleinden bedoeld en dus geen optie.

En nu is er een tekort aan houtpulp, dus komt er misschien (lees misschien) een tekort aan wc-papier. Maar ach, als je bovenstaande goed hebt gelezen, laten we ons niet bang maken, we kunnen tenslotte altijd een abonnement op een dagblad nemen, is dat ook weer getackeld, met slechts één maar: het is waarschijnlijk niet slim om na een grote boodschap een krant door de wc (van nu dan) te trekken hoor, de boel raakt geheid verstopt!

Schrijver: An Terlouw, 8 mei 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 7 stemmen 218



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
10 mei 2022
Ja Catrinus, dat weet ik nog, op het little house hebben ze dat ook nog…voordeel is idd dat je er echt niet lang blijft! Dank voor je reactie
Naam:
Han Messie
Datum:
10 mei 2022
Email:
hmessielive.nl
Ja, An, krantenpapier, tissues, enveloppen, afgedankte uitdraaien van de PC, dat kan allemaal de plaats van toiletpapier innemen. Maar denk er eens aan hoe men in Indonesië zijn achterste schoonveegt. Geen papier gebruiken, maar je hand nat maken. Daarna grondig met je vingers in de anale opening wroeten, en daarna die gebruikte hand weer goed afspoelen.
Naam:
catrinus
Datum:
9 mei 2022
Bij ons moest je ook nog eens naar buiten, het toilet zat boven de gierkelder.
Het grote voordeel was wel dat niemand hem te lang onnodig bezet hield. Je wilde zo snel mogelijk uit de stank.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)