Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het geheugen van, de mobiele telefoon

Kijk, als het gaat in huize T om iets met de mobiele telefoon te doen, dan ben ik die persoon. En nee - niet teveel vragen want het ding is uitsluitend bestemd om te appen, te sms’en en te bellen natuurlijk! Dat ik zo af en toe ook dingen opzoek, er internet op zit en meer van die grappen, staat eventjes niet ter discussie. Maar wetende dat ik geen land te “besturen“ heb, wetende dat ik geen idiote appjes heb die het land of de bevolking betreffen, tevens wetende dat er altijd mensen zijn waar ik dingen aan vragen kan en er ook een antwoord op krijg, zelfs van mijn giga kleindochters, zal ik niet zo snel in een kuil vallen als onze premier!

Als het gaat om een land besturen, hoef je niet alles te weten, want er is geen mens op de wereld die kan zeggen dat ie alles weet, maar het is ten alle tijden wel zo dat wat je niet weet, je dat kunt vragen! Zeker in deze idiote vooruitstrevende tijden waarin we niet eens meer weten wat er vorige week nou precies gebeurde, nietwaar? Maar- op het moment dat iemand je iets vraagt kun je antwoord geven, mits je dat weet of zeggen, ik kom erop terug want ik weet het niet. Maar nee, Mark weet alles en denkt door berichten domweg weg te gooien, te deleten dus, dat het weg is en er niet toe doet?

Nou zit er een kanttekening bij: want de man is geen 25 meer, dus wie weet heeft ie echt gedacht: ik heb de berichten doorgestuurd naar Jan, Piet en Klaas, dus kunnen ze uit m’n telefoon, dat kan, dat zou heel goed kunnen want er zitten mannen in het bejaardentehuis die precies hetzelfde doen, maar die zijn geen premier, nietwaar? Hij krijgt het voordeel van de twijfel, maar dat voordeel is heel klein, want hij heeft toch genoeg mensen in zijn omgeving waar aan gevraagd had kunnen worden….wat doen jullie met de melding:

Uw geheugen is vol? Nou doe als hij en schoon je berichten op, ofwel: delete de handel! De juiste manier van regeren.

Schrijver: An Terlouw, 19 mei 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

2.3 met 3 stemmen 202Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
22 mei 2022
Email:
hmessielive.nl
Ja, we merken allemaal dat met de jaren ons geheugen minder wordt.
Naast de kopzorgen, die de mobiele telefoon kan geven, mogen we ook blij zijn dat dit kleine vernuftige ding een uitvinding is voor ijzersterk geheugen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)